Demi Rutten
Demi Rutten Uncategorized 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneller last van stinkende schoenen in de zomer? Zo kom je er van af

Tuurlijk, dat warme weer is superlekker en we genieten er enorm van, maar al dat gezweet zorgt wel soms voor vieze luchtjes. Heb je in de zomer snel last van stinkende schoenen en voeten? Geen zorgen, met deze tips is dat verleden tijd.

Jouw schoentjes ruiken binnen no-time weer fris en fruitig.

Tips tegen stinkende schoenen

Heb jij snel last van zweetvoeten (zeker met dit warme weer) en gaan je schoenen daardoor stinken? Niks om je voor te schamen, want iedereen heeft daar weleens last van. Met deze tips ruiken jouw voeten zo weer fris en fruitig, en hoef je er niet eens meer over na te denken.

1.Gooi je schoenen in de vriezer

Klinkt gek, maar door de kou gaan de bacteriën die het vieze geurtje veroorzaken dood. Doe je schoenen in een afgesloten zak en laat ze een dag in de vriezer liggen.

2. Theezakjes en koffiepads

Ongebruikte theezakjes of koffiepads absorberen het vocht en de luchtjes die in jouw schoenen hangen. Stop er een paar in je schoen en laat het een nachtje zo staan. De volgende dag ruiken jouw schoenen weer als nieuw. Nog niet tevreden? Herhaal deze stap dan een aantal nachten.

3. Kattenbakvulling

Ook kattenbakvulling absorbeert vieze geurtjes (duh, dat doet het ook in de wc van je pluizige vriend). Doe wat van de kattenbakvulling in een panty en knoop deze dicht. Leg het een nachtje in je stinkende schoenen en voilà.

4. Talkpoeder

Ook talkpoeder absorbeert geuren en vocht. Strooi ’s-Avonds wat talkpoeder in je schoenen, en de volgende dag zouden alle geurtjes weg moeten zijn. Voorkomen dat je voeten gaan zweten? Strooi dan wat talkpoeder op je voeten voor je je schoenen aantrekt.

5. Silicagelzakjes

De naam zegt je vast niks, maar dit zijn die kleine witte zakjes die in je nieuwe schoenendoos of die nieuwe tas zitten waar ‘do not eat’ op staat. Gooi je deze zakjes altijd weg? Voortaan dus niet meer, want ze zijn nuttig voor van alles. Bijvoorbeeld dus om geurtjes mee uit je schoenen te krijgen.

Doe de zakjes een nachtje in je stinkende schoenen en de volgende dag zijn ze weer als nieuw. Let wel op: deze zakjes zijn inderdaad giftig, maar zolang je het zakje dicht laat is er niks aan de hand.

Lees ook: Vieze witte sneakers? Met deze tips geef je ze een tweede leven