Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 22 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je moet stoppen met appen als je daten leuk wilt gaan vinden

Ghosten is iets wat vaak voorkomt als je actief bent in online daten. Zoals je waarschijnlijk weet is dit echt helemaal niet leuk en vaak heb je geen idee waar het vandaan komt. Om ervoor te zorgen dat het ghosten stopt en je meer zin krijgt in daten is het key om te stoppen met appen, want dat geeft alleen maar problemen.

Wij leggen je uit waarom.

Stoppen met appen

Appen lijkt in het begin leuk – je wordt helemaal enthousiast als je een berichtje hebt en er schiet een boost aan energie door je lichaam als je ziet van wie het is. Daarnaast kan je je crush leren kennen zonder dat je fysiek aanwezig bent waardoor antwoorden misschien makkelijker kan zijn. Maar naast deze twee dingen heeft appen écht geen voordelen.

We zeggen niet dat je nooit mag appen, maar beperk de hoeveelheid dat je op app praat. Je zal de gevolgen zelf snel zien.

1. Waarom je moet stoppen met appen – reden één

Vaak stop een gesprek ineens na een paar weken. Dan schiet je helemaal in de stress en probeer je miljoenen redenen te bedenken waarom. Maar eigenlijk kom je er niet uit, want jij hebt geen idee wat er mis is gegaan.

2. Je gedrag is anders online

Online heb je tijd om na te denken over een reactie, soms twijfel je wel een half uur over een antwoord. Dit kan in het echt helemaal niet. Het zou dus best kunnen zijn dat je een geschikt antwoord voor deze persoon zoekt, hoewel dit niet je eerste ingeving is. Je gedrag is online dus anders dan in het echt. Uiteindelijk zal je je crush in het echt moeten ontmoeten en dan komt hij/zij erachter dat je eigenlijk heel anders bent. Dat kan niet zijn wat je wilt…

3. Je leert elkaar pas echt kennen in het echt

Iemand leren kennen heeft niet alleen te maken met wat hij/zij antwoordt. Het gaat ook om zijn/haar houding, gezichtsuitdrukking en bewegingen. Dat heb je allemaal niet online. Dat is waarom je moet stoppen met appen want je leer nooit iemand goed kennen.

4. Je zal leren dat daten helemaal niet zo stressvol is

Als je gewoon in het echt afspreekt met een potentiële lover en dit vaker doet, zal je leren dat daten helemaal niet echt of stressvol is. Misschien wordt je er ooit wel goed in en begin je het zelfs leuk te vinden 😉

5. Je hebt echt iets om over te praten als je stopt met constant appen

Als je gewoon af en toe een date plant heb je op die tijden werkelijk iets om over te praten. Als je namelijk al contant appt, heb je toch al alles besproken?! Wat ga je dan tegen elkaar zeggen in het echt? Weer een reden om te stoppen met appen.

6. Van één kant

Zonder app komt het gesprek nooit maar van één kant. Als je in het echt praat heb je namelijk inzet van beide mensen nodig om tot een gesprek te komen. Via app hoeft dit niet per se en kan je over het hoofd zien dat jij altijd diegene bent die vragen stelt, maar deze nooit terug gesteld krijgt…

Lees ook: Online daten niet jouw ding? Deze 10 redenen verklaren waarom