Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 24 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

6 x strandtenten waar je lekker bij de open haard kunt chillen

We missen het strand met de zon, je voeten in het zand en een ijsje in je hand. Het kan natuurlijk wel zo, met blote voeten, maar erg warm is het niet. Voor de echte strandaanbidders maakten wij een lijstje met fijne strandtenten waar je deze winter gewoon naartoe kunt. Er is namelijk een open haard, oh yeah.

1. De Waterreus in Scheveningen

Als de meeste leuke strandtentjes in Scheveningen dichtgaan, is daar De Waterreus. Dit tentje staat vlakbij de vuurtoren en is echt een parel. Binnen en buiten is het marine-achtig met blauw en wit en er is een heerlijke open haard te vinden. En die kan ook buiten staan. Op zondag is er een uitgebreid ontbijtbuffet voor slechts 12,50 euro en verder eet je er zoals verwacht heerlijk: broodjes met makreel, carpaccio of gewoon een kipburger of pannenkoeken. Hier kom je de winter wel door.

2. Club Zand in Castricum

In het altijd relaxte Castricum kun je bij Club Zand ook lekker bij een open haard chillen. Het interieur is jaloersmakend en de sfeer altijd relaxt. En wat ook heel fijn is, is dat je hier twaalf maanden per jaar terecht kunt.

3. San Blas in Bloemendaal

Een heerlijk Zuid-Amerikaans-achtige strandtent met vrolijke kleuren. In de koude wintermaand is het net of je in een tropisch land bent. Je kunt met je nacho’s genieten bij een open haard of gewoon een saotosoep van langoestine met gamba-wontons, gepofte wilde rijst, scampi, gepocheerd ei, taugé, baby spinazie en ketjap-sambal, en pittige pompoenkokossoep.

4. Winter Lodge in Noordwijk

Tja, de naam zegt het al. Als jij lekker bent uitgewaaid aan het strand is het in de Winter Lodge prima vertoeven. Deze strandtent is beelschoon en staat vol met bankjes, kussentjes en zitjes waar jij heerlijk kunt chillen. Er is een open keuken en naast de tafeltjes staan de open haarden. Heerlijk. Overwinteren to the max.

5. Winterpaviljoen de Jongens in Bergen aan Zee

Dit is kneuterigheid ten top. En daar houden we van. In deze schattige strandtent vind je een knusse open haard waar je lekker kunt opwarmen. De prijzen zijn fijn en ook het eten komt niets te kort. Denk aan verse soepen, Irish Coffee, glühwein en warme appeltaart. Oh, je hondje mag trouwens lekker bij je liggen als je wilt.

6. Bij Storm in Amsterdam-Oost

Jep, ook in Amsterdam kun je naar een strandtent na jouw strandwandeling vlakbij Schellingwouderburg. Binnen vind je een chille bar met een open haard en voor de stevige trek kun je er heerlijke hamburgers krijgen of een kipje van het spies. En je lover kan helemaal losgaan met de spareribs die ze er hebben. (Of jij, mag ook).