Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De strik maakt een comeback als haaraccessoire en grote celebrities zijn fan

Het is waarschijnlijk lang geleden sinds jij voor het laatst een strik in je haar hebt gedragen. Maar daar kan misschien verandering in komen. Als het aan de grote ‘celebrities’ ligt maakt de strik namelijk een heuse comeback als accessoire.

Ben jij klaar om de strik een tweede kans te geven?

De strik als haaraccessoire

Strikken zijn de laatste tijd veel gespot bij de sterren uit Hollywood en oversized ‘bows’ zijn duidelijk favoriet. Van Anya Taylor-Joy tot Sydney Sweeney, de jonge vrouwen gebruiken ‘m allemaal. Ook Ariana Grande is fan van deze nieuwe trend. We zagen haar vaak met een grote strik in haar haar als coach bij NBC’s The Voice. Maar ook zangeres Madison Beer, die nu op tour is, heeft de strik verwerkt in haar outfits.

Je vraagt je waarschijnlijk af waar deze trend opeens vandaan komt.. Wij denken dat het komt doordat mensen door de pandemie op zoek zijn naar een beetje positiviteit, iets waarmee je jezelf kan opfleuren en waardoor je je mooi voelt. Daarnaast kan je deze haaraccessoire perfect combineren met ‘blowdry’ kapsel, het (onofficiële) kapsel van 2021. Haaraccessoires zijn sinds 2019 steeds meer te zien en dit is hier zeker een leuke update van. Maar we kunnen deze nieuwe trend ook danken aan de Gossip Girl-reboot en natuurlijk TikTok, waar de meeste trends ontstaan.

De afgelopen twee jaar hebben we veel comebacks gezien, dus kon ook zeker niet missen. Het is niet alleen een mogelijkheid om terug te keren naar de glamour, maar het is ook een haaraccessoire die de meeste van ons droegen als kind. Gregory Russel, ‘celebrity’-haarstylist, is dol op de strikken en vindt het een makkelijke manier om het haar ‘aan te kleden’ en het geeft ook het jaren ’60-gevoel. Daarnaast is dit de perfecte accessoire voor de feestdagen.

Ben jij fan van de trend? Wij weten in ieder geval wat we met ons haar gaan doen voor de feestdagen!

Deze 60’s make-uptrend wordt groots, met dank aan Ariana Grande en Addison Rae