Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Een Europese reis door Netflix: 5 succesvolle series van onze buurlanden

De vakantie is inmiddels voorbij, maar om toch dat vakantiegevoel te krijgen hebben wij vijf series van onze buurlanden op een rijtje gezet. Van België tot Spanje, een Europese reis door Netflix met de beste series.

Welke serie zet jij in jouw lijst?

Spanje

La Casa de Papel (2017-2021)

Een van de populairste (Spaanse) series op Netflix, met op dit moment vier seizoenen en de eerste vijf afleveringen van seizoen vijf. Acht dieven plannen om de koninklijke Munt van Spanje te beroven door zichzelf in de Munt op te sluiten samen met gijzelaars, terwijl het meesterbrein achter dit plan, de Professor, de politie probeert te manipuleren. Lukt het de professor uit de handen van de politie te blijven? Op 3 december 2021 zal het tweede deel van seizoen vijf verschijnen op Netflix.

Élite (2018 – )

Een andere populaire Spaanse serie op Netflix is Élite. Élite bestaat op dit moment uit vier seizoenen, maar er is al aangekondigd dat er snel een seizoen 5 komt. Élite gaat over drie tieners die na een aardbeving naar de privéschool Las Encinas gestuurd worden, waar alleen maar kinderen met rijke ouders heen gaan. De rijke studenten zitten niet op de drie te wachten waardoor er een grote strijd ontstaat tussen rijk en arm, die uiteindelijk leidt tot iets verschrikkelijks.

Fan van La Casa de Papel? Dan wordt La VĂ­ctima NĂşmero Ocho jouw nieuwe Netflix verslaving

Frankrijk

Lupin (2021 – )

De nieuwkomer van het jaar was Lupin, die in een jaar twee seizoenen uitbracht. Wanneer Assane Diops vader wordt beschuldigd voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, besluit Assane vijfentwintig jaar later, geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, wraak te nemen. Nu gaat hij door het leven als een charmante inbreker die gestolen sieraden van vrouwen terugvindt. Voor een groot misdrijf breekt Assane in bij het Louvre, lukt het hem om deze klus te klaren?

België

Into the Night (2020 – )

Into the Night heeft pas Ă©Ă©n seizoen, maar je hoeft niet lang te wachten op seizoen 2, want aankomende woensdag (8 september) komt het nieuwe seizoen naar Netflix. Als de zon om onverklaarbare reden alles wat leeft doodt, is de enige kans op overleven vluchten. Wanneer een nachtvlucht vertrekt uit Brussel, gaan ze naar het westen om in de nacht te blijven en zo de zon te ontwijken. De passagiers, met allemaal verschillende nationaliteiten en leeftijden, hebben Ă©Ă©n ding gemeen: ze willen in leven blijven. Samen zoeken ze naar een oplossing om de zon te overleven.

Duitsland

Dark (2017 – 2020)

Als je houdt van niet-dagelijkse series, dan is deze Duitse serie echt wat voor jou! Dark heeft drie seizoenen, waarvan de laatste is uitgekomen in 2020. Deze serie gaat over een kind dat vermist raakt in een Duits dorp, waarna vier families opzoek gaan naar antwoorden. Tijdens deze zoektocht ontrafelen ze een mysterie die drie generaties aangaat, dit vereist veel aandacht van de kijker. Dus in voor een uitdaging? Dan is deze serie wat voor jou!