Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Draag je lenzen en make-up? Op deze manier hou je je ogen schoon

Heb je dagelijks make-up op en draag je lenzen? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je ogen schoon te houden. Je ogen zijn namelijk het belangrijkste orgaan en vereisen goede verzorging. Om je op weg te helpen vertellen we je op welke manieren je je ogen schoon houdt.

Ogen schoonhouden met lenzen

Voordat je begint met je make-up, is het belangrijk om je lenzen in te brengen. Hierdoor voorkom je de kans op ontstekingen. Volg deze drie korte stappen bij het in doen van je lenzen:

1. Weg met bacteriën

Was altijd eerst je handen, zo komen er geen bacteriën in je ogen.

2. Goed droog maken

Zorg dat na het wassen je handen helemaal droog zijn. Ook al was je net de bacteriën van je handen, is het belangrijk dat je handen 100% droog zijn. Dit komt omdat kraanwater een goede plek voor bacteriën is.

3. Klaar om te beginnen

Heb je je handen goed gewassen en zijn ze droog? Dan ben je klaar om te beginnen aan je make-up! Doordat je deze stappen volgt, vermijdt je de kans om de make-up op je handen en vervolgens in je ogen te krijgen.

Make-uptips met lenzen

Naast je handen goed schoon houden, is het ook belangrijk om maatregelen te nemen met je make-up. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

1. Reinig regelmatig de borstels

Het is erg belangrijk dat je jouw make-upborstel ook reinigt. Na langer gebruik van een make-upborstel, stapelen de bacteriën op waardoor de kans groot is dat de bacteriën in je ogen komen. Was de borstels met warm water en een beetje zeep, laat ze daarna op natuurlijke wijze drogen. En voila, zo goed als nieuw!

2. Vermijd poeder

Poeder kan makkelijk in je ogen terecht komen, doordat er deeltjes door de lucht vliegen. Als het poeder in je oog komt gaat dit irriteren. Daarom is het verstandig om je ogen goed dicht te houden tijdens het aanbrengen en de meeste poeder eraf te tikken. Je kunt poeder ook vermijden door liquid make-up te gebruiken, dan ervaar je dit probleem niet.

3. Vervang mascara en eyeliner

Het is slim om je mascara en eyeliner na drie maanden te vervangen, want net als bij make-upborstels stapelen de bacteriën zich op. Om geïrriteerde of ontstoken ogen te vermijden is het handig om deze om de drie maanden te vervangen.

Eerder schreven we over make-uptrends die je ogen laten spreken, je leest het hier:

Met deze make-uptrends laat je je ogen spreken