Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 18 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Yikes! Dit is waarom je je tandenborstel nooit los in de badkamer moet zetten

Noem het vieste plekje van de hele badkamer, en we durven te wedden dat je als eerste aan het toilet denkt. Sure, het is niet het meest lekkere plekje van dat (vaak) kleine hokkie, maar wat dacht je van alle kalkresten, vieze voegen en je tandenborstel. Ha! Die laatste zag je niet aankomen, hè? Staat die van jou ook ‘gewoon’ op de wasbak? Dan hebben we slecht nieuws voor je.

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat dat weleens het smerigste plekje van je badkamer kan zijn.. We praten je bij.

Tandenborstel in de badkamer

Waar staat de tandenborstel in jouw badkamer? We durven te wedden dat het in de buurt van de wasbak is. Want da’s toch wel het meest makkelijke. Snappen we, maar na het lezen van dit artikel ga je daar zeker weten verandering in brengen. Wat blijkt nou? Onderzoekers zijn erachter gekomen dat je tandenborstel misschien wel het vieste plekje van de badkamer.

Je begrijpt, daar willen we alles van weten. Het zit zo: negen van de tien keer heeft men ook een toilet in de badkamer. Een toilet in dezelfde ruimte als de douche/het bad én de wasbak vol producten inclusief – jawel – je tandenborstel. Je raadt het misschien al, maar iedere keer als jij de wc doortrekt, vliegen de bacteriën in het rond.  Poepbacteriën, om duidelijk te zijn.

Waar zet je het dan?

Tegenwoordig bestaan er hele leuke tandenborstelhouders. Je weet wel, van die bakjes waar je je tandenborstel inzet maar die een heuse eyecatcher zijn op je wasbak. Zeker leuk, maar ook heel smerig. Misschien nog wel viezer dan je tandenborstel zelf!

Uit een onderzoek van de gezondheidsorganisatie NSF blijkt namelijk dat de tandenborstelhouder het allersmerigste item in de badkamer is. Zo’n ding bevat gemiddeld zo’n 3.318.447 micro-organismen per 10 vierkante centimeters. Daarnaast werd in zo’n 64% van alle tandenborstelhouders gist gevonden (meer dan op een toiletbril!) en ook nog eens 27% poepbacteriën. Nu vraag jij je natuurlijk af waar je je tandenborstel heen moet verplaatsen.

Nou, in een afgesloten kastje is wellicht een goed idee. De toiletbril naar beneden doen voor je doortrekt is ook een optie. Oh en laat die hoesjes voor je tandenborstel ook maar in het schap liggen, want daar is de kans héél groot dat bacteriën zich vermenigvuldigen. Enne, om de drie maanden een nieuwe tandenborstel gebruiken doet ook wonderen. Succes ermee.

Ander nieuws: dít is het smerigste kledingstuk dat je hebt