Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Seksspeeltjes voor de nipples: zo krijg jij een tepelorgasme (want dat kan!)

Klaar voor wat bedroomtalk? We gaan het nu eens even hebben over sekstoys én tepels.Heb jij de neiging om je seksspeeltje vooral down under in te zetten? Dat snappen we, dat is ook het meest logisch. Gooi het dan eens over een andere boeg en ga verder dan je ‘normale’ hotspots. Want de juiste aandacht voor je tepels zorgt dit ook voor een orgasme – ja, echt. Hoe werkt dat dan? We vertellen je meer.

We vertellen je meer over het tepelorgasme

Onderzoekers ontdekten tot hun verbazing dat door stimulatie van de tepels de genital sensory cortex wordt geactiveerd: precies dat deel van je brein dat zo ook reageert op aanrakingen van de vagina en clitoris, zo vertellen de mensen van LELO ons. Wanneer je tepels, waar meer dan 800 zenuwuiteinden samenkomen, prikkels krijgen komt het geluksstofje oxytocine vrij, dat zorgt voor het samentrekken van de vagina.

Op deze manier wordt de bloedtoevoer naar je vagina gestimuleerd, wat weer zorgt voor een gevoeligere partybox en hopelijk een orgasme. Een op de drie vrouwen kan klaarkomen door middel van hun tepels. Overigens geldt dit ook voor een kleinere groep mannen.

Lekker teasen

Ze zeggen niet voor niks slow and steady wins the race, en zo werkt het ook voor je tepels. Pak het lekker rustig aan en werk langzaam naar de tepels toe. Begin met het masseren van je borsten en het strelen van de huid rondom je tepels, knijp dan zachtjes in de tepels en rol het tepelknopje tussen de duim- en wijsvinger langzaam heen en weer.

Werken met lucht

Wat zo fijn is aan universele luchtdrukvibrators is dat je zowel je tepels als je clitoris ermee kunt stimuleren. Wanneer je het speeltje op je toverknop gebruikt, gebruik je je vingers om je borsten te masseren en speel je met je tepels voor de gecombineerde sensatie. En dan, als je voelt dat het tijd is om af te wisselen, druk je de tepelstimulator tegen je tepels en voel je de zachte trillingen tegen je huid terwijl je je vingers gebruikt om je clitoris de hoognodige aandacht te geven.

Is het voor jou geen solo bedsessie, maar gebruiken jullie de toy samen? Dan is op z’n hondjes een slimme zet aangezien je dan je handen vrijhoudt om andere plekken te ontdekken.

3 redenen waarom we allemaal vrolijker worden van een geurkaars in huis