Redactie
Redactie Confession 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Tess (21): ‘Ik heb een hekel aan mijn schoonzus’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week deelt Tess* (21) haar verhaal.

‘Ik heb een hekel aan mijn schoonzus’

Helaas kan je je schoonfamilie niet uitkiezen, waardoor je je beste beentje soms maar even voor moet zetten. Toch zitten er altijd bijzondere gevallen tussen, zo ook bij Tess.

Hi Tess, vertel!

“Mijn broer heeft sinds kort een vriendin, wat ik hem enorm gun. Toch is Yara* niet helemaal mijn type persoon. Ze claimt mijn broer heel erg, waardoor ik hem een stuk minder zie. Hij woont namelijk aan de andere kant van Nederland, maar hij kwam wel elk weekend thuis. Nu hij een relatie heeft met Yara, zie ik hem hooguit één keer per maand. Ik merk dat onze band flink achteruit gaat. Jammer, want ik vind het ook belangrijk om een goede band met mijn schoonzus te hebben.”

Is dat de enige reden?

“Ik kan best begrijpen dat mijn broer en Yara wat quality time willen samen, dus dat is niet de enige reden waarom ik een hekel aan haar heb. Terwijl ik wel het idee heb dat ze dit express doet. Hiernaast is er nog een reden dat ik haar niet mag, ze loopt namelijk enorm te slijmen bij mijn ouders. Helaas hebben die niks door, waardoor ik haar echt enorm vervelend vind.”

De druppel

“Mijn verjaardag was de druppel. We gingen met het gezin uiteten en de aanhang was ook mee. Toen het dessert nog niet eens was geweest, moest en zou ze weggaan omdat zij nog met haar vriendinnen wilde borrelen. Mijn broer moest ook mee, waardoor ze midden in het diner vertrokken. En dat op mijn verjaardag. Ik wist niet dat ze eerder wegmoesten, maar anders meld je dat toch? En ga je niet weg omdat jij per se moet borrelen?”

Heb je het er met je broer over gehad?

“Ik heb meerdere keren laten doorschemeren dat ik niet op een lijn lig met Yara, maar ik wil mijn broer ook geen vervelend gevoel geven. Hij is gelukkig met haar, en dat is alles wat telt. Ik moet maar accepteren dat ik het met haar moet uitzitten. En als dit niet meant to be is, gaat het toch wel uit. Stiekem hoop ik wel dat mijn broer op tijd inziet, dat dit niks voor hem is.”