Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Toe aan een kappersbeurt? Dít moet je allemaal weten als je thuis je haar wilt verven

Wacht nog eventjes met het kopen van haarverf bij de Etos of Kruidvat – na het lezen van dit artikel weet je wat je allemaal nodig hebt en wat je moet doen. De kappers zijn nu alweer ruim een maand dicht en de gevolgen beginnen nu zichtbaar te worden. Het enige wat je nu kunt doen is afwachten of zelf aan de slag gaan. We leggen je uit hoe je thuis je haar kunt verven.

Je wilt natuurlijk niet dat het mis gaat.

Thuis je haar verven

Volgens haarexpert Michael Douglas is het lastigste van je haar thuis verven, het kiezen van je verf. Wil je permanente verf of spoeling? Het is net wat je wilt, een permanente verf dekt je haar 100% volledig – maar het risico is dat dit gaat uitgroeien. Als je er dus vanaf wilt, moet je helemaal wachten totdat de verf uit je haar is gegroeid. Het is best een commitment.

Een spoeling dekt maar voor 75%, maar het spoelt er na ongeveer zes weken uit. Je kleur wordt dus steeds lichter en vervaagd eigenlijk steeds een beetje.

Don’ts

De haarexpert zegt dat je vooral niet je haar lichter moet gaan verven. Als je je haar gaat bleken, gaat het gegarandeerd mis. Als je dit goed voor elkaar wilt krijgen moet je gewoon geduld hebben en wachten totdat de kapper weer open gaan.

Als je je haar donkerder of warmer wilt verven kan je dit zeker doen. Daar ligt veel minder risico.

Ga er nooit vanuit dat je haar er hetzelfde uit gaat zien als het plaatje op de box met haarverf. Wees daarbij vooral bewust van het feit dat als je permanente verf gebruikt, dat het er nogal lastig uit gaat.

Tips voor haar verven

Het lastigste is waarschijnlijk om de goede kleur te vinden. Als je twijfelt, ga dan vooral een tintje lichter voor je haarverf.

Kijk daarnaast online voor de techniek van je haar verven. Online zijn er echt genoeg tutorials die je kunnen helpen. Het is heel belangrijk dat je deze eerst bekijkt voordat je aan de slag gaat. Vooral als het de eerste keer is dat je je haar gaat verven.

Er zijn ook andere opties, je kunt bijvoorbeeld een root spray of poeder proberen om je uitgroei bij te werken. Ook kan je een kleurmasker proberen, deze past je kleur aan voor een paar wasbeurten en beschadigt je haar niet. Met dít gekleurd haarmasker kan dat.