Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 10 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Tijd om je seksleven wat extra spice te geven en dit is hoe

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De kans dat je seks hebt op een verkeerde manier is, nou ja, bijna 100%. We hebben het niet zozeer over de manier waarop je er bij ligt of er op springt, maar over de gedachte er achter.

Erin en er weer uit

Sommigen van ons zijn gewend om het maar snel te hebben gehad. Erin eruit, ben jij er al? Klaar. Natuurlijk, er is niet zoveel mis met een quicky op zijn tijd, als het maar goed wordt afgewisseld met het echt bedrijven van de liefde. Bedrijven van de liefde? Is dat niet hoe je oma het vroeger noemde? Indeed, but we can learn from granny.

Dames, laten we allereerst de porno-industrie blamen. We kunnen doen alsof het niet hun schuld is, maar de dames lijken daar werkelijk klaar te komen binnen één minuut, zónder voorspel. Ze zouden er een Olympics van moeten maken.

Seks is meer dan klaarkomen

Seks. is. meer. dan. klaarkomen. Stiekem weten wij dat ook wel. Maar je hebt ook nog een partner waar je de activiteit mee moet delen. De partner is daarentegen sterk gericht op de finale. Mannen willen het psychische aspect van seks nog wel eens vergeten. Aan het einde maakt het niet eens uit of hij met een vrouw in bed lag of met zijn handen. But why? Je gaat toch ook niet naar de film om alleen het einde te zien? Nee. Het antwoord is helaas redelijk simpel: We raken een beetje verveeld. Verveeld met het verhaal. Want we kennen het verhaal al zo goed en we weten de weg naar het einde. Maar wat nu dan? Time to spice-it-up.

Keukentafel of de wasmachine

Eindig niet altijd weer in dat bed. Dat bed kennen jullie nu wel. Laat jezelf eens op de eettafel/het bureau gooien of lekker cliché over het keukenblok buigen. Het klinkt een beetje fout, maar we moeten het wel spannend houden. Nieuwe omgevingen vragen om nieuwe posities en nieuwe posities vragen om meer spanning. Voor de singles geldt hetzelfde. Ga niet altijd naar dezelfde plek toe om mannen op te pikken. Kies eens een andere openingszin en als je nooit dat zelfvertrouwen hebt gehad, stap dan eens op een man af. Alles wat zich ervoor afspeelt heeft uiteindelijk te maken met hoe de seks gaat zijn.

Speel een mindgame

Laat het voorspel ook niet zomaar van de baan gaan. Wij vrouwen hebben in de meeste gevallen een behoorlijk zetje nodig voordat de motor wil gaan lopen. Hoewel we er een handje van hebben om snel de man te pleasen, moeten we echt, echt, écht niet onszelf vergeten. Daarnaast is het misschien ook handig om te weten dat sex voor 80% mentaal is en maar voor 20% fysiek. Er komt dus echt meer bij kijken dan erin en eruit. Zorg voor een goede portie flirten, of het nou gaat om een nieuwe scharrel of een vijf jaar durende relatie. Je kan elkaar altijd op diverse manieren (blijven) verleiden. Ga daarom eens voor mindgames in plaats van meteen voor het fysieke spel (maar uiteindelijk winnen blijft natuurlijk altijd leuk).