Redactie
Redactie Life 26 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Door deze TikTok-hack is het huilen bij het snijden van uien verleden tijd

Sta je je net uit te sloven in de keuken, moet je uien snijden. De een zet een zonnebril op, de ander doet een metalen lepel in zijn mond. Ondanks al deze trucs lopen de tranen vaak alsnog over je wangen tijdens het snijden van een ui. Hoe stop je nou met huilen tijdens het koken? Deze TikTok-hack maakt het mogelijk.

En je hoeft er helemaal niet veel voor te doen.

TikTok-hack: stoppen met huilen tijdens snijden ui

Naast alle heerlijke recepten, maakt TikTok ook je leven als kok een stukje makkelijker. En een ding waar we ons allemaal aan irriteren tijdens het koken? Huilen als je een ui snijdt. Gelukkig is daar een nieuwe viral TikTok-hack die ons gaat helpen, want ui en knoflook zijn de basis voor bijna ieder lekker gerecht.

@cerealeatingghost heeft dé oplossing voor die tranen die over je wangen rollen. Je hoeft geen duikbril op te zetten, maar wél een nat stuk keukenpapier op je snijplank leggen. Blijkbaar wordt het zuur in uien naar een waterbron getrokken (oftewel je traankanalen), waardoor je ogen gaan tranen. Door een vochtige keukenpapier in de buurt te laten terwijl je je uien snijdt, zou het zuur daarnaartoe worden getrokken.

@cerealeatingghost#stitch with @xxbaileyelizabethxx thank you for making me crave lentil soup 🖤

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Reacties

Veel TikTok-gebruikers reageren dat de tip echt werkt, anderen zeggen dat hun ogen alsnog een klein beetje aan het tranen waren. Toch hielp het iedereen om de mascara in ieder geval op de ogen te houden. Wij gaan het vanavond direct uitproberen.