Redactie
Redactie Life 12 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Alleen nog maar mooie foto’s! Met deze 7 tips is je glimlach altijd perfect

Of je nu een snelle selfie maakt of tijdens het stappen een groepsfoto laat maken met je beste vriendinnen, geen foto is perfect zonder een mooie glimlach. Helaas is dat nog niet zo gemakkelijk, want voor je het weet sta je met gespannen kaken te poseren. Wil je dit voorkomen en voortaan altijd met een natuurlijke en stralende glimlach op de foto staan? Dan gaan deze tips je daarbij helpen.

1. Doe je ogen dicht, adem in en ontspan

Zodra iemand zijn telefoon erbij pakt en roept dat het tijd is voor een foto, schiet de stress er vaak meteen in. Niet handig, want je lach gaat er niet beter van worden als je onder hoogspanning staat. Doe daarom vlak voordat de foto genomen wordt even je ogen dicht, adem die in en ontspan. Open vervolgens je ogen en laat die mooie smile maar zien

2. Vergeet ‘Say Cheese’ en ga voor ‘Hello Money’

Kaas of geld? Van beiden worden we heel gelukkig, maar voor de foto is het beter om aan euro’s te denken. De verhalen dat je bij het zeggen van ‘Cheese’ de perfect glimlach krijgt, kloppen namelijk niet. Je kunt beter ‘Money’ zeggen, want dan krijg je een meer natuurlijke smile.

3. Ontspan je spieren en relax je kaak

Bij het lachen gebruik je meer spieren dan je denkt. Als je deze allemaal tegelijk gaat aanspannen, vertrekt je hele gezicht en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ga daarom niet trekken met je mondhoeken, maar ontspan je kaken. Je hoeft echt niks te gaan forceren.

4. Think happy thoughts

Wanneer lach je? Als je blij bent natuurlijk. Gebruik die kennis en denk aan leuke dingen wanneer je voor de camera staat. Denk bijvoorbeeld aan een miljoen schattige puppy’s, een reep van je lievelingschocolade of die leuke man. Dan komt die glimlach vanzelf.

5. Doe even lekker gek

Zit je middenin een fotoshoot? Neem dan tussendoor de tijd om je gezicht even te resetten. Dat doe je door even lekker gek te doen. Schud je uit en ga er vervolgens weer fris tegenaan.

6. Beeld in dat fotograaf iemand is die je leuk vindt

Als je beste vriendin achter de camera staat kun je deze tip skippen. Maar maakt iemand die je niet kent de foto, beeld je dan in dat iemand anders de foto maakt. Bij Voorkeur iemand die je vaak laat lachen, want dan komt die perfecte smile vanzelf.

7. Vraag aan de fotograaf of hij je kan laten lachen

Een mooie lach is een echte lach. Daarom kun je best aan de fotograaf vragen om je aan het lachen te maken. Als jij en de persoon die de foto maakt te serieus zijn, ga je natuurlijk nooit een spontaan kiekje krijgen.