Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 17 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Binnenkort een date night? Dit zijn de 8 beste tips om je zenuwen de baas te zijn

Je hebt een date op de planning staan, maar krijgt het vlak voor de date ineens ontzettend benauwd van de zenuwen. Herkenbaar meid, maar maak je geen zorgen. We hebben met liefde een paar tips op een rij gezet, zodat jij deze avond kan overleven.

Dames en heren opgelet: door deze tips gaan jullie een stuk relaxter een naar een date night en dat wil je.

Lees ook: Als jij en je partner dít koppel zijn is je relatie meant to be

8 tips tegen zenuwen voor een date

Een date zorgt al voor de nodigen zenuwen om te plannen, laat staan om er echt één te hebben. Daarom hebben wij een aantal bevrijdende tips op een rij gezet zodat jij zonder zorgen en een rustiger gevoel je (misschien wel) toekomstige lover kan ontmoeten.

1. Realiseer je eerst dat je date ook zenuwachtig is

Jouw date ervaart waarschijnlijk dezelfde zenuwen als jij. Jullie stellen je beiden kwetsbaar op door elkaar beter te leren kennen en het is fijn als je dat in je achterhoofd houdt.

2. Ontwijk de traditionele date

Wanneer je denkt aan een date komt een standaard traditionele date misschien als eerste in je hoofd op. Daardoor krijg je bepaalde verwachtingen van hoe de date moet zijn. Probeer deze basic vorm van daten te ontwijken zodat het ideaalbeeld veranderd wordt en je minder verwachtingen hebt.

3. Doe iets actiefs

Door iets actiefs te doen neem je de angst voor ongemakkelijkheid een heel stuk weg. Ook voel je je veel lekkerder in je vel als je los van praten nog iets anders kan doen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat adrenaline die je voelt van elkaar de aantrekkingskracht vergroot. Dat klinkt als muziek in de oren als je het ons vraagt.

4. Hoe nerveus je ook bent: drink niet te veel alcohol

De drang is groot om een drankje te nemen vooraf, om de scherpe randjes ervan af te halen. Dat snappen we heel goed, maar helaas blijft dat meestal niet bij een drankje. Vermijd alcohol vooraf voordat je je straks niks meer van de date kan herinneren.

5. Leg jezelf in de watten

Voorgaand aan de date doe je er veel aan om er op je best uit te zien. Maar hoe lekker is het om jezelf even van top tot teen te verzorgen? Neem een warm bad, steek wat kaarsjes aan of lees een leuk boek. Zo vermijd je de zenuwen en word je een stuk relaxter.

6. Kies een bekende plek

Je staat sowieso al 1-0 voor wanneer je een date gaat hebben op een bekende plek. Je kent de sfeer, de mensen die er komen en voelt je daardoor een stuk prettiger.

7. Het gesprek valt stil, wat nu?

Dit is dé horrorsennario als het gaat om daten. Niet alleen jij, maar je date heeft dit ook als grootste angst tijdens een date. Hoe kun je de awkward stilte voorkomen? Dat kan niet. Stiltes komen overal voor, zelfs in een super goede relatie. Weet je echt niet meer wat je moet zeggen en zak je écht door de grond? Benoem dan de ongemakkelijke stilte, door te zeggen, “Kijk, daar heb je ‘m, de ongemakkelijke stilte. Nou, dan hebben we die in ieder geval gehad.”

8. Het allerbeste trucje

Veel mensen vinden het lastig om na een hele dag werken op kantoor ineens op te switchen naar de sociale modus. Bel vooraf met je beste vriendin en uit al je zenuwen. Je kan er gegarandeerd met haar om lachen en dat helpt ook weer tegen de zenuwen. Win-win.

Lees ook: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie