Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Met nagellak geknoeid? Dankzij deze hacks krijg je het uit je kleding, bank en zelfs je vloerkleed

Wanneer je nageltjes weer helemaal vers in lak zitten, komt de moeilijkste opgave. De nagels netjes laten drogen zonder dat het ergens tegen aankomt. Laat dat nog weleens misgaan. Vanaf nu is dat niet meer de eerstegraads wereldprobleem, want wij delen je de hacks om nagellak vlekken te verwijderen.

Waar je prachtige rode nagellak ook op is gekomen, het eerste wat je instinct zegt is doekje pakken en wrijven. Maar vaak maak je het dan alleen maar erger… Oeps.

Hacks voor nagellak verwijderen

Die witte bank toch ineens niet zo wit meer. Wat je vooral niet wil doen is nagellakremover met aceton gebruiken. En ook niet als een gekkie gelijk gaan vegen en wrijven. Lees hieronder de andere tips die je juist WEL kan doen.

Nagellak verwijderen van je nagels

Zonder nagellak remover in huis? Wat je dan het beste kan doen is om nog een laagje nagellak (het liefst doorzichtig) op je nagels te zetten zodat het nat wordt en dan kan je het gelijk eraf wrijven.

Nagellak uit je kleding

Wanneer je nagellak toevallig in je net nieuwe trui is gekomen dan is dit nog geen reden tot paniek. Je kan namelijk kleine nagellak vlekken uit je kleding verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Wanneer je dit niet aandurft of niet lukt dan kan je ook aan de slag met een beetje haarlak. Spray het erop, wacht 30 seconden en doe hem vervolgens in de was.

Nagellak uit je vloerkleed

Oh no, tijdens het lakken per ongeluk wat gedrupt op je oh zo mooie voerkleed? Het overkomt de beste en gelukkig is er ook gewoon een oplossing voor. Spuit een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde vlek. Dep vervolgens met een absorberend doekje de nagellak eruit. Herhaal indien nodig.

Nagellak uit je bank

Je zat op de bank, stiekem net iets te lui om je te verplaatsen ook al had je in je achterhoofd dat het weleens mis kon gaan. We herkennen het allemaal. Totdat het dus echt misgaat. Pak dan snel wat haarlak, spray het op de vlek en probeer de nagellak met plukkende bewegingen eruit te trekken. Et, voilà.

Lees ook: Vergeet blonderen! De blondspray van HEMA geeft jou blonde lokken voor €3

Roomed