Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 16 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Toiletpapier en eiwit zijn dé gezonde vervangers van de blackheads maskers

Je wilt af van je mee-eters en vergrote poriën. Maar eerder hebben wij aangegeven dat blackheads maskers eigenlijk helemaal niet goed voor je huid zijn. Wat nu?! Gelukkig hebben we nu dé oplossing gevonden en is het super simpel en mega goedkoop. Waarschijnlijk heb jij zelfs al alle benodigde producten in de voorraadkast staan. Ja, de zwarte maskers die in eerste instantie een gat in de markt leken te zijn, blijken helemaal niet goed voor je huid. Regulier gebruik ervan leidt zelfs tot grotere huidproblemen, doordat je de goede oliën eraf trekt. Maar er is een simpele oplossing: ei en toiletpapier.

Ei maakt de huid blij

Het klinkt wellicht als een rare combinatie, maar het werkt écht: eiwit en toiletpapier. Een eiwit-toiletpapier masker sluit namelijk de poriën en werkt tegen blackheads. Daarnaast is eiwit goed voor een vette huid. Een vette huid komt namelijk door vergrote poriën.

Vergrote poriën betekent ook dat bacteriën zich sneller kunnen nestelen in de huid. Doordat het eiwit de poriën sluit, leidt dit tot minder bacteriën, en daarom minder acne. Daarnaast zit er in eiwit een stofje dat lysozyme heet, wat de acnebacterie doodmaakt.

Ei-toiletpapier masker

Het masker maak je heel gemakkelijk. Je scheidt het eigeel van het eiwit. Houd stukjes toiletpapier tegen je gezicht en smeer met een kwastje het eiwit erover. Hierdoor blijven de stukjes papier zitten. Zo ga je door tot je hele gezicht bedekt is. Laat het opdrogen en verwijder daarna voorzichtig het masker van je gezicht.

Één keer per week is voldoende om de poriën aanzienlijk te verkleinen. Gelukkig hebben we nu een gezond, simpel én goedkoop alternatief voor de zwarte maskers.

Lees hier meer beauty geheimen voor je huid:Chinese beautygeheimen voor een prachtige huid