Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Tweede date of niet? Dit zijn de tekenen dat je het lekker bij de eerste date wil laten

Altijd spannend weer die eerste date. Wat trek je aan? Hoe is hij of zij in het echt? Honderden vragen vliegen er door je hoofd. Ben jij niet tevreden over jullie eerste date? Dan zijn dit de tekenen die het voor jou bevestigen dat jij geen tweede date wil.

Eerste dates zijn altijd spannend. Vooral omdat je niet weet hoe het gaat aflopen. Hebben jullie wel dezelfde interesses of zijn jullie totaal verschillend? De belangrijkste vraag is daarom ook of jullie op een tweede afspraak gaan of niet.

Signalen dat jij geen tweede date wil

Dat er geen tweede afspraakje aan gaat komen is de ene keer duidelijker dan de andere keer. Streep jij meer dan één teken af? Dan is het beter om geen tweede date met hem of haar te plannen.

Hij of zij praat alleen over zichzelf

Dat jouw date alleen over zichzelf praat hoeft natuurlijk niets te betekenen. Jouw date wil misschien gewoon graag indruk op je maken. Maar laat hij of zij jou tijdens de date niet eens uitpraten omdat hij of zij iets moet vertellen over zichzelf? Dan is dit niet de persoon waarmee jij een relatie wil hebben.

Hij of zij praat veel over zijn ex

Tijdens jullie date komt er een ex vaak ter sprake. Goed of slecht. Dat maakt niets uit. Praat jouw date veel over zijn of haar ex? Dit is vaak een teken dat hij of zij nog niet over hem of haar heen is en niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Hij of zij zit veel op zijn telefoon

Terwijl jij antwoord geeft op een vraag, zit je date constant op zijn telefoon te kijken. Dit is niet echt wat je van iemand verwacht tijdens jullie eerste afspraakje. En dit laat jou ook zien dat hij of zij weinig interesse in jou heeft.

Hij of zij is ongemakkelijk

Het is niet gek als je date een tikkeltje ongemakkelijk is. Maar als jullie nu al niet genoeg gesprekstof hebben en er meer ongemakkelijke stiltes zijn, dan is het beter om het hierbij te laten. Als het nu al super ongemakkelijk is, dan gaat dat op een tweede date niet beter.

Hij of zij heeft niet dezelfde interesses

Het is volkomen normaal om te verschillen van elkaar. Maar als jullie helemaal geen dezelfde interesses delen, gaat dit niet werken. Als jij bijvoorbeeld dol bent op reizen en je date totaal niet, gaat dit later botsen. Jij wil het liefst heel de wereld over reizen en de persoon tegenover je niet. Hierdoor gaan er waarschijnlijk problemen ontstaan. Een relatie zonder gemeenschappelijke interesses is erg lastig.

Meer over relatie: