Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 24 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Was je eerste date een succes? Dit zijn de 10 belangrijkste signalen

Eerste dates zijn af en toe moeilijk te doorgronden. Had je date het wel naar zijn/haar zin? En nog belangrijker, hoe vond jij de date gaan? Om er in een paar minuten achter te komen of er een vervolg date aan zit te komen, hebben wij de signalen van een goede date op een rij gezet.

De gesprekken, de onderwerpen en de lichaamshoudingen: dat zijn allemaal elementen waaruit kunnen blijken of je date super goed ging of niet.

Lees ook: 9 dingen die je moet weten wanneer je een meisje date dat van eten houdt

Belangrijke signalen tijdens de date

Veel mensen willen na de date gelijk weten of het goed ging of niet. Maar voordat je daar antwoord op kan geven, moet je eerst deze vraag aan jezelf stellen: hoe vond je zelf dat de date ging? We zijn soms net iets te lang bezig met mening van anderen, terwijl je eigen mening belangrijker is.

Dit zijn goede reactie:

1. De eerste reactie

Of je elkaar voor het eerst ziet of niet, de eerste blikken die je met elkaar wisselt zijn erg belangrijk. Zijn ze nerveus? Zijn ze enthousiast? Of letten ze nauwelijks op?

2. Het werd een latertje

Het plan was om alleen drankjes te drinken, maar uiteindelijk hebben jullie ook wat gegeten en zelfs een dessert bestelt. Wanneer je iemand niet aardig vindt, breng je waarschijnlijk niet uren met iemand door. Dus als het later werd dan gepland, is dat waarschijnlijk een goed teken.

3. Jullie hebben veel gelachen

Als jullie samen veel gelachen hebben op een date is dat altijd een goed teken. Lachen is van oorsprong hét teken van geluk en plezier, dus als je date gevuld is met veel gelach is het waarschijnlijk een succes geweest.

4. De vonk sloeg over

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste signaal en kan veel maken en breken. Was de vonk er niet? Dan gaat deze waarschijnlijk niet komen. Aantrekkingskracht is extreem belangrijk in een relatie, want zonder kan je beter vrienden blijven.

5. Jullie willen elkaar nog een keer zien

Dit signaal is vrij voor de hand liggend, maar als jullie over een vervolg date hebben gepraat, is het voor beide partijen een succes geweest.

6. Je was niet afgeleid

Tegenwoordig zitten onze handen haast vastgeplakt aan onze mobiel, dus wanneer je op een date bent geweest en je telefoon haast niet hebt aangeraakt, is dat positief.

7. Je was comfortabel

De zenuwen nemen de overhand wanneer je op de eerste date gaat. Dat is natuurlijk normaal, maar onthoud dat je date waarschijnlijk dezelfde zenuwen deelt. Als jij je op je gemak voelde is dat een goed tekens en vice versa.

8. Geen ongemakkelijke momenten

Ongemakkelijke momenten zijn niet gek, maar als de avond gevuld is met deze momenten, is er waarschijnlijk iets mis. Als je een klik met elkaar voelt beleef je haast geen awkward momenten en loopt het gesprek vloeiend.

9. Lichaamstaal

Onderuitgezakt zitten, naar beneden kijken en met je armen over elkaar zitten zijn signalen dat de date waarschijnlijk geen succes was. Lichaamstaal vertelt vaak meer dan het gesprek zelf.

10. Je had een goed gevoel

Wanneer je date is afgelopen en je onderweg naar huis bent, kan vaak al merken hoe de date ging. Je voelt je opgewonden, maar je kunt je ook ongeïnteresseerd voelen. Ga je niet met een lach en gelukkig gevoel terug naar huis? Dan moet je misschien nog even nadenken over de vervolg date.

Het volledig onderzoeken van signalen dat de eerste date een succes was, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Focus je op de allerbelangrijkste factoren en vertrouw op je gevoel. Hoe dan ook, het is natuurlijk niet het einde van de wereld.

Lees ook: 8 redenen waarom je met een piloot zou willen daten