Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 22 jan 2022
Leestijd: 10 minuten

Dit is wat voor type ex jij bent volgens jouw sterrenbeeld

Jouw sterrenbeeld kan je veel vertellen over je datingstijl, je ideale eerste date of je slechte datinggewoonten. Maar het kan ook veel vertellen over hoe jij bent nadat een relatie voorbij is. Wat voor type ex ben jij?

Ben jij iemand die nooit meer achterom kijkt? Of iemand die graag nog vrienden blijft?

Wat voor type ex ben jij?

Astrologie vertelt ons welke persoonlijkheidskenmerken worden geassocieerd met welk sterrenbeeld. Je zou ze kunnen zien als twaalf karaktertypes. Om hier een volledig beeld van te krijgen, is het handig om naar je geboortehoroscoop te kijken. Maar eigenlijk vertelt je sterrenbeeld, ook wel bekend als zonneteken, genoeg.

Ram: de ex die weg is gegaan

Al jouw exen missen je meteen. Wanneer je niet meer samen bent met je partner, realiseren ze zich hoeveel ze jouw spontaniteit en zelfvertrouwen missen. Je bent een geboren leider, ook in relaties. Jij hebt waarschijnlijk altijd de eerste stap gezet, maar dat is nu niet meer aan jou.

Je bent niet verdrietig dat jullie uit elkaar zijn omdat je ze mist. Je voelt je eigenlijk meer beledigd dat ze niet meer bij jou wilde zijn. Maar daar heb je geen last van.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: binnen 24 uur op een blind date gaan, want waarom zouden we wachten?

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je komt ze “per ongeluk” tegen op de plek waar jij altijd met vrienden heen gaat.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: spontane dates

Stier: de chille ex

Als je er achter komt dat jij en je partner niet voor de rest van je leven samen gaan zijn, maakt het jou niet meer uit. Jouw betrouwbare karakter zorgt ervoor dat je vaak vrienden blijft met je exen. Je blijft loyaal, wat er ook gebeurt.

Je ex vraagt zich vast af of je ze ooit nog een tweede kans gaat geven. Maar dat is iets wat jij niet doet.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: winkelen voor een hele nieuwe garderobe, je huis opknappen of zelfs je eigen kookboek schrijven.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: nadat jullie vrienden worden, zien jullie elkaar praktisch elke dag. Ze houden niet op over hun nieuwe liefdesleven, maar het doet jou niks.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: je wist altijd de beste restaurants, bars en films uit te zoeken. Niemand heeft jouw level van smaak.

Tweeling: knipperlichtrelatie ex

Je staat bekend als een super avontuurlijk persoon, een breuk is dan ook zeker geen probleem voor jou, maar soms kan dat het wel zijn. Je bent dan ook het persoon voor een knipperlichtrelatie, maar dat wist je al.

Het is goed om rustig te zijn over een breuk, maar weet dat het soms het beste is om uit elkaar te gaan. Als je ex toen al niet je persoonlijkheid aankon, waarom zou dat nu dan wel lukken?

Meeste kans om dit te doen na een break-up: een therapeutische meeting met je vriendinnen.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je regelt na een tijdje een koffiedate om even bij te kletsen. Ook wel bekend als, uitzoeken of het nog kan werken.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: Je bent een ster! Je bent super slim en grappig, ze voelen zich beter bij jou in de buurt.

Kreeft: de ex die je blokkeert

Relatiebreuken zijn nooit makkelijk, maar waarom zouden ze dat ook zijn? Jij bent een van de meest loyale en ondersteunende mensen die er is. Je zorgt altijd voor de mensen waarom je geeft.

Je probeert je gevoelens in een boze e-mail uit te drukken, maar je zal dit nooit echt verzenden. Toch wil je laten weten hoe je je voelt en dat je gekwetst bent. De meeste kans dat je je gevoelens uit is wanneer je ziet dat ze opnieuw zijn gaan daten. Je vriendinnen weten je er dan van te overtuigen dat je je ex beter kunt blokkeren.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: je ex te blokkeren op social media platformen.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: nooit, je zal er alles aan doen om deze ontmoeting te voorkomen.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: je geeft de beste knuffels die je ex ooit heeft gehad.

Leeuw: de “petty” ex

Je bent zeker niet boos, maar wel een beetje beledigd dat je je tijd aan je ex hebt verspild. En na al jouw werk mogen anderen van het resultaat genieten?

Daarnaast ben je ook gekwetst dat jouw ex je niet zag als de ster die je eigenlijk bent. Je houdt niet van spelletjes en mensen die hard to get spelen. Het is niet fijn om jezelf open te stellen voor anderen en niet dezelfde energie terug te krijgen.

Je kan proberen om vrienden te blijven, maar waarschijnlijk besef je uiteindelijk dat jullie nooit echt vrienden zijn geweest.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: een short-film maken over jullie ervaring samen om de relatie af te sluiten.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je nodigt ze over twintig jaar uit voor je Broadway-debuut.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: het gevoel dat ze echt deel uitmaken van een stel.

Maagd: de ex die het niet los kan laten

In alles ben jij opzoek naar een grotere betekenis. Je analyseert alles en probeert ervan te leren. Je twijfelt nu of je het gaat uithuilen of dat je het universum bedankt dat je van je ex af bent.

Je weet dat het zo beter is, maar je wilt nu alles leren begrijpen. Je gaat op onderzoek uit om al jouw vragen te kunnen beantwoorden.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: Met je vrienden het erover hebben, je kan het niet begrijpen. Je vrienden proberen je ervan te overtuigen dat alles goed komt.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: jij onderzoekt alle aspecten in je leven om er cooler en beter uit te zien. Je deelt je avontuur op je social media kanalen en je ex is de eerste die dit ziet.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: je bent de beste in plannen en hierdoor leek ook het leven van je ex soepeler te verlopen.

Weegschaal: de vriendelijke ex

Er moet bij jou heel wat slechts gebeuren voordat er echt een breuk komt. Waarschijnlijk is er voor beide partijen dan ook nog wat onuitgesproken bitterheid. Jij voelt je het beste wanneer je in een relatie zit en jij bent ook een geweldige partner.

Na een breuk die jij er alles aan zodat mensen weten dat je geen slechte wil hebt. Het enige waar je je ex nooit voor zult vergeven is dat ze je tijd hebben verspild.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: Je maakt een Spotify playlist aan om met medelijden rond te lopen in je pyjama.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: Je ziet ze heel vaak, omdat jullie nu vrienden zijn.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: ze hebben het gevoel dat niemand ze ooit heeft begrepen zoals jij dat doet.

Schorpioen: de ‘ijskoude’ ex

Al jouw exen zijn om – eerlijk te zijn – bang voor je. Je bent snel in het uiten van iemand en als een ex hieraan weet te ontsnappen dan verbreek je al de communicatie met hen. Het is alsof ze nooit hebben bestaan.

Van buiten lijk je misschien stoer en onbevreesd, maar je hebt soms de neiging om af te vragen of jij misschien iets hebt gedaan wat ervoor zorgde dat ze weggingen. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat het niet altijd aan iemand moet liggen. Na een breuk verander jij in een echte detective en zal je alle social media goed in de gaten houden.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: flirten met het idee van een relatie met hun beste vriend of baas om te bewijzen dat jij de breuk hebt ‘gewonnen’.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: wanneer ze erachter komen dat je een relatie met iemand dichtbij hen begint.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: de beste seks die ze ooit hebben gehad!

Boogschutter: de ex die stiekem altijd op meer hoopt

Je bent erg grappig en het is voor jou gemakkelijk om vrienden te worden met exen. Maar dat vind je niet erg. Je moet je voor altijd bewijzen dat je “gewoon vrienden” bent, maar als ze het ooit weer eens willen proberen, sta je er zeker voor open. Maar je zou nooit zelf de eerste stap zetten. Daarnaast wil je niet een persoon zijn die een knipperlicht-relatie heeft.

Je staat niet bepaald bekend om je subtiliteit, je staat er zelfs om bekend om bot te zijn. Je bent iemand die precies zegt wat ze verkeerd hebben gedaan.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: een date opzetten voor je ex om te bewijzen dat je over hen heen bent. Je bent dit niet, maar dat realiseer je je wel wanneer het echt klikt tussen hun.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je komt ze misschien wel tegen op Tinder, waar je erachter komt dat ze actief op zoek zijn naar een ander.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: je bent gewoon leuk en spontaan!

Steenbok: de glow-up ex

Je bent enthousiast om weer single te zijn. Het is een goede kans om nieuwe mensen te ontmoeten en je ex in te ruilen voor iemand die knapper, slimmer en grappiger is. Misschien vinden mensen dit wreed, maar het is wat voor jou werkt.

Je ex was altijd al een beetje saai en ze konden jou waarschijnlijk niet aan. Tuurlijk, het doet pijn, maar uiteindelijk ben je dankbaar dat je van iemand af bent die je naar beneden haalt. Nu kan je opzoek naar iemand die je echt begrijpt.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: op date gaan met iemand die totaal het tegenovergestelde is van je ex.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je komt elkaar tegen op een feest van een gemeenschappelijke vriend, maar hier komt je pas achter wanneer ze je een appje sturen.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: je zorgde altijd voor de beste stoel in een restaurant en de beste kamer in het hotel.

Waterman: de ex die niet naar het verleden kijkt

Je bent eigenlijk wel blij dat het nu voorbij is. Je moet het gevoel hebben dat je de ruimte hebt om te zijn wie je wilt zijn. Soms heb je het nodig om even voor een paar dagen te verdwijnen.

Het is voor mensen super makkelijk om voor jou te vallen, door je grappige gesprekken en charisma. Maar wanneer iemand je verveelt of je niet kan bijhouden, ben je weg.

Meeste kans om dit te doen na een break-up: eindelijk de reis boeken waar je al zolang over droomt.

Situatie waar jij je ex tegenkomt: je bent op pad en je ex loopt voorbij. Ze zijn super onhandig, iets wat je niet begrijpt. Achteraf realiseer je dat het was omdat je op date was met iemand die veel knapper is.

Wat jouw ex het meest aan jou mist: jij ziet de wereld op een manier waarop niemand anders dat ziet.

Vissen: de aardige ex

Je werkt super hard en je bent veel te aardig. Je vrienden zijn blijk dat jullie uit elkaar zijn, ze zijn het zat om te zien dat je partner je niet behandelen als een ‘queen’. Ze kunnen niet wachten tot je iemand beter vindt. Daarnaast zie je alles door een roze bril, hierdoor kan het soms moeilijk zijn om te beseffen dat een relatie niet werkt.

Je bent heel medelevend en aardig. Je probeert het zo vriendschappelijk mogelijk te houden met exen. Maar je gevoelige kant betekent ook dat je tijdens een breuk behoorlijk intens voelt. Jouw vriendelijke en meelevende karakters trekt alle knappe singles aan.

De meeste kans om dit te doen na een breuk: een poëzie blog starten dat viral gaat.

Situatie waarin je je ex waarschijnlijk tegenkomt: ze beginnen je werk te volgen en vinden per ongeluk iets leuk op je Instagram van zo’n 38 weken geleden.

Wat je ex het meest aan je mist: je zorgde voor ze zoals niemand anders doet en om eerlijk te zijn verdienen ze je niet!

De échte reden dat jij break-ups haat volgens jouw sterrenbeeld