Redactie
Redactie Food 22 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste broodjes van Amsterdam (om nú af te halen)

Het moge duidelijk zijn: de horeca kan onze steun goed gebruiken momenteel. En nee, niet alleen voor een afhaaldiner, óók tijdens de lunch. Het aanbod is momenteel zó ongelooflijk goed, dat we met menig glüten achter de kiezen de lekkerste broodjes van Amsterdam voor je op een rij hebben gezet. Slechts een kwestie van afvinken dus.

De lekkerste broodjes van Amsterdam du moment

Op z’n Frans of 100% Japans en van vis tot vegetarisch: beter dan deze broodjes in Amsterdam gaat je lunch niet worden.

De sando’s van 4850

Inmiddels een icoon wanneer het gaat om take away sandwiches. In de wandelgangen hebben we dan ook vernomen dat deze spiksplinternieuwe ebi en squid sando van 4850 in een mum van tijd is uitverkocht, wees er snel bij dus. Beelden zeggen in dit geval meer dan woorden. Wij zetten er zonder aarzelen de wekker voor.

Kaagman & Kortekaas

Voor orgaanvlees moet je bij Kaagman & Kortekaas zijn. Niet heel gek dus, dat de heren het nu op een (onovertroffen goddelijk) broodje serveren. In de vorm van een worst van zwezerik met langoustine. Met soubise, mayonaise van langoustine en habanero en hazelnoten uit Piëmont. Veeg ons maar op.

Épicerie Jean & Marie

De heerlijke mensen van de Franse klassieker Auberge Jean & Marie hebben één deur verderop een winkel genaamd Épicerie Jean & Marie. En nou is het woord winkel in dit geval een euphémisme, om even in Franse termen te blijven. Vergeet je trip naar Frankrijk, alle ingrediënten vind je hier. Van wijn tot paté en van truffel tot confiture.

Het beste nieuws? Vrijwel alles is op (verslavend lekker) brood verkrijgbaar. Het aanbod is groots en veelzijdig. Wij zijn fan van de rillettes maar ga vooral ook all out met rijkbelegd onderstaand exemplaar (Reblochon! Coppa de Savoie!).

Cubano sandwich van Restaurant de Kas

Spring zo rap mogelijk op je fiets richting Oost, want Restaurant de Kas is weer terug met de befaamde take away vol headliners. En die horen 100% in de lijst van lekkerste broodjes in Amsterdam.

Favorieten? De cubano sandwich en de bloemkool tempura burger met eiersalade. Belangrijk bericht: vergeet niet de mac ‘n’ cheese bitterbal. Je leven zal niet meer hetzelfde zijn.

Trend: deze ontbijtsandwich gaat viraal op TikTok (en zo maak je’m zelf)

Ribeye bulgogi toast van Chun Café

Bijna te mooi om op te eten. Ons advies luidt echter: doe het toch. Dik gesneden en getoast (boterzacht!) melkbrood belegd met ribeye bulgogi en ei. Een beetje pittig en een hoop smaak: het is alles wat we willen. En meer.

De sando’s van Ranchi

Nog steeds helemaal aan de gang: sandwiches op bestelling, al DM’end via Instagram. Mogen we in die categorie enkele favoriete broodjes in Amsterdam noemen, dan gaan we sowieso voor Ranchi. Deze twee sympathieke broers (en soms helpt moeders ook mee) brengen Japanse sando’s bij je thuis, op de fiets. Je leest er hier alles over.

Vietnamese bánh mì van KAI LI

Slide ook zeker in de DM van KAI LI voor goddelijk lekkere Vietnamese bánh mì’s. Spicy lemongrass beef, BBQ chicken of grilled pork: je haalt ‘m al watertandend af bij een nader af te spreken pick up point.

Dit artikel verscheen eerder op Culy