Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 28 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Tegen deze type relaties en mensen kun je beter doei zeggen in 2019

Het zijn weer die dagen aan het einde van het jaar waarin je gaat nadenken over het leven. Wil ik dit wel echt? Is een gedachte die door je hoofd schiet als het gaat om je werk, studie, relatie of vriendschappen. Betrap je jezelf erop dat het antwoord wel eens ‘nee’ is? Dan is het tijd om te stoppen met bepaalde dingen.

Waarom zou je nog omgaan met mensen die je niet gelukkig maken? Wat schiet je daarmee op? Niets. En waarschijnlijk schiet de ander er ook niets mee op.

Daarom is het in 2019 tijd om doei te zeggen tegen sommige mensen. Deze type relaties wil je het komende jaar echt niet meer.

1. Bijna-relaties

Als je al een tijd met iemand aan het daten bent, ken je het gevoel van de bijna-relatie misschien wel. Sommige bijna-relaties worden echte relaties. Andere bijna-relaties worden het nooit helemaal.

Je bent er bijna, je bent er bijna, maar je komt er nooit. Want sommige mannen gaan nooit vol voor jou. Je blijft op ze wachten zoals je op een bus wacht. Alleen blijkt het iedere keer weer dat ‘ie vertraging heeft. Je denkt: nog een minuut dan, dan komt ‘ie. Maar vervolgens komt er weer een minuut bij.

Je kunt wachten tot je een ons weegt en alsjeblieft doe dat niet. Deze man is jouw tijd en energie niet waard. Sorry dat we het zeggen, maar in 2019 is het tijd om hem te vergeten.

2. Vriendinnen waar je niets meer mee gemeen hebt

Op de middelbare school waren jullie misschien onafscheidelijk en hadden jullie aan een half woord genoeg. Maar tegenwoordig hebben jullie totaal andere levens en wonen jullie misschien aan de andere kant van het land.

Toch spreken jullie nog een paar keer per jaar af. Omdat dat nou eenmaal zo hoort. Maar als jullie dan iets doen, erger je je alleen maar groen en geel en weet je weer hoe anders jullie leven is.

Deze vriendschap slurpt energie. En wat schiet je er eigenlijk mee op?

3. Mensen die je niet waarderen

Misschien je lover die duidelijk over je heen loopt, misschien een vriendin die altijd last minute afzegt omdat ze ‘te moe’ is, misschien je baas die je nooit een compliment geeft en altijd maar aan het mopperen is.

Genoeg is genoeg. Hier ga jij niet happy van worden. Daarom is het tijd om voor jezelf te kiezen. En doei te zeggen. Doei.

4. Dode paarden waar je maar aan blijft trekken

Je hebt van die mensen die nooit zelf het initiatief nemen. Jij bent de enige die voorstelt om wat leuks te doen. En hoewel het dan best gezellig is als je elkaar ziet, voelt het toch een beetje als een dood paard waar je maar aan blijft trekken.

Trekken aan een dood paard kost rete veel energie. Dode paarden komen namelijk niet meer in beweging.

5. Je ex

2019 wordt het jaar waarin je niet meer naar het verleden blijft kijken, maar vol goede moed voor de toekomst gaat. Die ene ex waar je maar niet van los komt, gaat je daar niet mee helpen. Daarom is dit de man waar je sowieso doei tegen gaat zeggen het komende jaar.

Tuurlijk, het is moeilijk om tegen al deze mensen vaarwel te zeggen. Maar als je goed nadenkt, weet je diep van binnen wel welke mensen en relaties jou gelukkig maken en waarvan je in mineur raakt.

Kies voor je eigen geluk. Zeg doei. Dan heb je ook weer ruimte in je leven voor mensen waar je wel happy van wordt.

Doei.