Lobke Killaars
Lobke Killaars Life 29 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Dus zólang zitten de Expeditie Robinson finalisten op het eiland

Expeditie Robinson is weer in volle gang en de deelnemers die nog in de race zitten verblijven al heel wat dagen op het onbewoonde eiland. Dit is het aantal dagen dat de finalisten meestal op het eiland verblijven.

Expeditie Robinson

De kandidaten van Expeditie Robinson moeten het lange tijd doen zonder normale nachtrust, een fatsoenlijke hoeveelheid eten en schone tanden. Ja, een doorzetter moet je wel zijn. Hoelang de finalisten uiteindelijk op het eiland verblijven? Een hele tijd…

Het aantal dagen dat de finalisten op het eiland verblijven

Om de zoveel dagen verlaat een kandidaat (of meerdere kandidaten, als iemand besluit op te geven) het eiland. Uiteindelijk blijven er drie mensen over die de finale spelen tegen elkaar. Deze mensen hebben het ongeveer een maand met elkaar overleefd op een eiland.

Vincert Evers is eindredacteur bij Expeditie Robinson en hij belde met Libelle, aan wie hij vertelde dat kandidaten in het ergste geval 33 dagen hun tanden niet poetsen. Slik, dat is niet niks.

Een maand op een onbewoond eiland

Mocht je de ambitie hebben ooit mee te doen aan Expeditie Robinson, doe dat dan vooral. Het is alleen niet voor iedereen weggelegd, want overleven op zo’n eiland met alle ongemakken die erbij komen kijken is geen makkelijke klus.

Wij hebben enorm veel respect voor iedereen die meedoet aan het programma. We zijn niet gewend om ergens ver weg in een gat of midden in de zee te poepen. En als we een gokje mogen wagen poets je toch wel regelmatig je tanden, wat op het eiland niet echt (a.k.a. echt niet) een optie is.

Tip van het huis: je kan ook gewoon een vlucht boeken naar de Bahama’s en daar een maand verblijven. Mag je gewoon je tanden poetsen en een douche nemen. We zeggen ook maar iets.

Dit is alles wat we weten over de finale van Expeditie Robinson