Lianne Görtz
Lianne Görtz Love & Seks 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk geen zin in die date? Zo zeg je hem af en kun je fijn thuis blijven

Je bent een man tegengekomen tijdens een avondje stappen en jullie hebben een gezellig chatgesprek. Hij wil jullie ontmoeting graag een vervolg geven en je stemt toe. Maar als het date-day is, heb je eigenlijk veel meer zin om in je bed te gaan liggen en je favoriete serie te kijken. Met een reep chocolade als het even kan. Je wilt hem natuurlijk niet letterlijk zo zeggen dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Maar hoe doe je dat dan, die date afzeggen op een goede manier? Here is how.

Zeg hem dat je het drukker hebt dan je verwacht

Misschien heb je het helemaal niet druk, maar dat hoeft hij niet te weten. Als je gewoon zegt dat je deze week veel deadlines hebt waar je nog veel werk en tijd voor nodig hebt, lijkt het niet zo out of the blue dat je zo last minute afzegt.

Maar zeg niet last-last minute af

Een half uur voordat je afgesproken hebt afzeggen, is ook weer niet de bedoeling. Dat zou je zelf ook niet chill vinden, toch? Dus als je al één of meerdere dagen van te voren weet dat je toch wel af gaat zeggen, zeg het dan meteen. Maar als je de dag zelf afzegt, doe het dan sowieso rond of voor de lunch.

Houd het geloofwaardig

Het is altijd fijn om te weten waarom iemand afzegt. Maar omdat die reden in dit geval waarschijnlijk een leugen gaat zijn, is het wel belangrijk om het geloofwaardig te houden. Ga geen verhaal ophangen met vijf redenen waarom je niet kan daten. Eén geloofwaardige reden is meer dan genoeg.

Bedank hem voor het vragen

Als hij degene is die gevraagd heeft of je het leuk vindt om met hem op date te gaan, is het wel zo netjes om hem te bedanken. Gewoon voor het feit dat hij je gevraagd heeft. Het zou je goed staan, that’s all.

Zeg sorry

En last but not least; zeg even goed sorry. Mocht je hem in de toekomst ooit nog eens een keer zien, dan zal hij je in ieder geval niet raar aankijken. En als je hem echt graag een andere keer nog wilt zien, dan kun je het beste nog een nieuwe dag in het gesprek gooien.

Een leugentje om bestwil kan op zijn tijd, maar maak er natuurlijk geen gewoonte van. Voor nu veel plezier met je chill avondje thuis. Geniet ervan.

Misschien vind je dit ook wel leuk: Denk je dat je nieuwe date een player is? Dit zijn 5 verdachte tekenen

Elite Daily