Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Puppydates plannen! Vanaf nu mag je huisdier mee met Uber

Dat de coronacrisis veel heeft verpest voor ons – we noemen een heerlijke zomervakantie of een lekker festivalletje – is een ding dat zeker is. Aan de andere kant heeft het ons ook veel gebracht: geluksmomentjes van kleine dingen en we zijn veel thuis. Waarom dat laatste iets positiefs is? Veel mensen hebben eindelijk een huisdier kunnen nemen.

Een gezellige harige viervoeter in huis, of dat nou een hond of cavia is: veel mensen hebben dankzij de coronacrisis de stap gemaakt. En daar kunnen de mensen zónder huisdier weer extra van genieten. Win-win, dus.

Huisdier mee met Uber

Moet jij altijd nog een keer bij je bestie op puppybezoek of zou je graag eens je kat meenemen naar je ouders? Als-ie met het OV durft, is dat natuurlijk niet zo moeilijk, maar wat als dat niet gaat? Nou, tegenwoordig kan je gewoon de Uber pakken.

Vanaf nu bestaat Uber Pet namelijk! Een rit waarmee je als passagier je huisdier mee mag nemen. Oké, goed om te weten, vooralsnog rolt de nieuwe functie eerst uit in Amsterdam en Rotterdam.

Aparte optie in de app

In de Uber app vindt je de nieuwe functie als aparte optie, net zoals Uber Green en Uber Black. Elke Uber-chauffeur kan kiezen of-ie een huisdier toestaat tijdens zijn of haar rit en of-ie dus gebruik maakt van Uber Pet.

De functie is uitgerold omdat veel mensen er naar vroegen. Want zeg nou zelf, het OV is niet heel rustgevend voor je huisdier. Je betaalt wel een kleine toeslag van 3 euro, als extra vergoeding voor de chauffeur (die moet natuurlijk extra schoonmaken).

Wil je een ritje maken met Uber Pet? Vergeet dan geen mand of riem mee te nemen, houdt het schoon (een handdoek kan handig zijn) en je kan altijd aan de chauffeur vragen welke plek in zijn auto hij of zij fijn vindt. Oh, en goed om te weten: assistent- en hulphonden zijn altijd al welkom in een Uber, dus daar geldt deze functie niet voor.

Heb (of mag) je geen huisdier? Dan kan je altijd nog eentje op de Touch Bar van je MacBook zetten! Hoe? We vertellen je er alles over.