Demi Rutten
Demi Rutten Life 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Foodylicious: deze 5 dingen denk je wanneer je weer voor het eerst uit eten bent na de lockdown

Het heeft even geduurd, maar vanaf 5 juni gaan de restaurants weer open! Eindelijk kunnen we weer uit eten, maar dat zal na 6 maanden best effe wennen zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je zeker denkt wanneer je weer voor het eerst uit eten bent.

Waar ga jij voor? Sushi? Mexicaans? Italiaans?

Deze 5 dingen denk je wanneer je weer voor het eerst uit eten bent na de lockdown

We hebben er héél lang op moeten wachten, maar vanaf 5 juni kunnen we weer lekker uit eten gaan. Heerlijk weer jezelf helemaal vol eten, gezelligheid met familie/vrienden en lekkere drankjes erbij. We weten niet van jou, maar wij hebben er zin in!

Toch denken we dat het weer even wennen zal zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je zeker denkt wanneer je weer voor het eerst uit eten bent.

1.’Waarom voelt dit illegaal?!’

De laatste keer dat we uit eten waren is zo lang geleden, dat het bijna voelt alsof we iets doen wat niet mag. Dat was natuurlijk ook 6 maanden lang zo, maar oké.

2. ‘Ik weet echt niet wat ik moet bestellen’

Het is zo lang geleden dat je een menukaart zag, dat je er het liefst alles van wil bestellen. Dat gaat helaas niet (tenzij je miljonair bent en een oneindig grote maag hebt), dus het duurt wel effe voor jij je gerecht gekozen hebt.

3. ‘Ik heb lang niet zo veel mensen in 1 ruimte gezien’

Lange tijd mochten we natuurlijk niks doen dat zich binnen afspeelde, dus het voelt nu enorm gek om met zo veel mensen in 1 ruimte te zitten. Toch mag het echt.

4. ‘Moet ik nou mijn mondkapje op of af doen aan tafel?’

Om te eten moet ‘ie natuurlijk af, maar hoe zit het als je niet aan het eten bent? En als je naar de wc gaat? Of wanneer je naar buiten wil? We snappen het niet helemaal meer.

5. ‘Was uit eten gaan altijd al zo duur?’

Oké, waarschijnlijk zijn de prijzen op sommige plekken omhoog gegaan om de lockdown te compenseren, maar uit eten was altijd al redelijk prijzig. Dit hebben we lange tijd niet meer gedaan, dus het is even een aanslag op je portemonnee. Maar boy, wat is dit het waard.

Lees ook: Huismus activiteiten: deze 10 dingen herken je als je een introvert bent