Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 29 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

9 x de ultieme tips voor een perfecte messy hairdo

De messy hairdo is één van onze favorieten. Het kost namelijk weinig tijd om hem te maken en je hoeft je de rest van de dag niet meer druk te maken over of het nog wel goed zit. Wij leren je met behulp van de volgende negen hairstylingtips de perfecte messy hairdo te maken.

1. Föhn je haar zonder borstel

Vind je het echt niet prettig om je lokken aan de lucht te laten drogen? Probeer dan eens om zonder een borstel te föhnen. Woel gewoon met je vingers door je haar tijdens het föhnen zodat je haren hun natuurlijke vorm behouden. Door je haar op deze manier te föhnen ben je en een stuk sneller klaar, én creëer je instant volume.

2. Vlechten

Wat ook goed werkt is je vochtige haar te vlechten voordat je gaat slapen. Wanneer je wakker wordt kun je je waves nog een beetje touperen zodat het resultaat er niet te gepolijst uitziet.

3. Gebruik een styling serum

Verdeel een serum over je handen en draai en krul verschillende gedeeltes van je haar. Door het serum krijgt je haar een andere vorm en ziet het er wat warriger uit. Het helpt ook meteen tegen losse plukjes die in bedwang gehouden moeten worden.

4. Krul niet je hele haar

Krul niet je hele haar maar alleen gedeeltes. Krul je haar ook elke keer in een tegengestelde richting, zo krijg je een minder gestyled effect. Let er bij deze methode wel op dat je ongeveer evenveel krullen aan elke kant van je hoofd hebt.

5. Gekruld haar

Wanneer je gekruld haar er messy uit wil laten zien, maak de krullen dan los door met je vingers van boven naar onder door je krullen te gaan. Schud daarna je hoofd voor wat beweging in je haar. Door hierna een setting spray te gebruiken houd je het volume vast.

6. Gebruik styling producten

Bewerk je haar met een heel klein beetje haarlak, droogshampoo, sea salt spray, texturizing spray of styling serum. Door het gebruik van één van deze producten valt je haar minder snel plat langs je gezicht.

7. Brede krultang

Om super steil haar tot een warrige, wavy haarstijl te transformeren kun je het beste een brede krultang gebruiken. Daarmee creëer je mooie slagen die je los kunt halen en bewerken tot een rommelige look. Wanneer je een smalle krultang gebruikt krijg je te fijne krulletjes die eerder voor pluizig haar zorgen dan voor warrig haar.

8. Was je haar niet

‘Vies’ haar is beter te bewerken tot een messy hairdo dan schoon haar. Gebruik wat droogshampoo in je haar in plaats van het te wassen, op deze manier kunnen de natuurlijke oliën van je haar de krullen beter vasthouden. Spray de droogshampoo vooral bij de haarwortels om meer grip en volume te creëren.

9. Knot

Zet je haar vast in een rommelige knot wanneer je je make-up aan het doen bent. Spray wat texturizing spray over de knot heen en laat dit zitten tot wanneer je klaar bent om te gaan. Haal dan je knot los en tadaa; een rommelige haar look met mega veel volume.