Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Life 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze originele en leuke vaderdagcadeaus zet jij je paps echt in het zonnetje

Vaderdag komt alweer dichterbij dan je denkt. Aankomende zondag is het namelijk zo ver en mag jij je vader weer even extra in het zonnetje zetten. Hoewel we het voor onze moeder eigenlijk altijd wel makkelijk vinden om een leuk cadeautje te verzinnen, blijft het voor mannen een stuk lastiger verhalen. Beautify to the rescue, want wij vonden tien cadeaus waar (bijna) elke vader wel blij van wordt.

Sportspullen

Denk eens na: wat kan je vader nou echt goed gebruiken en wat doet hij vaak? Houdt hij van sporten? Dan kan je hem een nieuw sport setje, mooie sportsokken, airpods, een smartwatch of een mooie sporttas geven.

Samen wat leuks doen

Over het algemeen vinden ouders het vaak het leukste om samen herinneringen met hun kinderen te maken. Bedenk daarom wat je papa leuk vindt om te doen. Als hij houdt van bier, kun je bijvoorbeeld samen een bierproeverij doen of naar de Heineken Experience gaan. Houdt hij juist heel erg van kunst? Zoek dan een leuk museum uit die je op vaderdag samen kunt bezoeken.

Afspeellijst met hits uit zijn geboorte jaar

Iedereen houdt van muziek en vaders blijven vaak een beetje hangen in de muziek uit hun tijd. Hoe leuk is het om even terug in de tijd te gaan en een afspeellijst samen te stellen met allemaal nummers uit zijn geboortejaar of jeugd? Dit cadeau mag dan wat minder kosten, maar er zit zeker tijd en moeite in en dat vinden vaders vaak juist het allerleukste!

Koken

Staat jouw lieve vader graag hele middagen in de keuken om ‘s avonds de lekkerste gerechtjes op tafel te zetten? Snuffel even goed tussen zijn keukenkastjes want er is vast nog wel iets wat hij mist. Denk aan bijvoorbeeld een nieuwe BBQ of grillplaat, een vleesthermometer of een mooi messenblok. Heeft hij alles al? Geef hem dan wat luxe ingrediënten zoals saffraan of verse truffel om weer heerlijke gerechtjes te kunnen bereiden. Als je geluk hebt, mag je misschien nog mee eten ook!

Kleding

De meeste mannen (en vrouwen ook) zijn gewoon hartstikke ijdel. Als jouw vader bijvoorbeeld altijd in een bepaald kledingmerk rondloopt, kan een T-shirt of een trui van dit merk een heel leuk vaderdagcadeautje zijn.

Drank abonnement

Don’t ask us why, maar mannen houden vaak van whisky. Wist je dat er een abonnement op dit drankje bestaat? Zo krijgt je vader dus elke maand verschillende whisky’s thuis gestuurd om te proeven. In plaats van een wijn proeverij, heb je dus een whisky proeverij. Natuurlijk kun je zelf ook zoiets samenstellen met een ander drankje of je kunt gewoon een luxere fles drank cadeau geven voor vaderdag.

Tuinieren

Tuinieren is een hobby van veel mannen. Hoewel je hier zelf misschien wat minder in thuis bent, zul je na het lopen van een rondje door het tuincentrum, misschien wel wat inspiratie hebben opgedaan. Anders zijn leuke plantjes of bloemetjes voor in de tuin of op het balkon ook altijd goed!

Accessoires

Misschien is jouw vader dol op sieraden, een mooie armband of ketting is dan natuurlijk altijd een leuk idee. Toch zijn er ook mannen die hier heel ver van weg willen blijven. Wel dragen mannen over het algemeen vaak riemen. Als je dus een mooie leren riem cadeau geeft, kan bijna niet mis gaan.

Sigaar

Nog zo’n gevalletje, vraag ons niet waarom maar mannen vinden het leuk: sigaren. Misschien komt het door de nostalgie omdat zijn vader vroeger altijd sigaren rookte of voelen vaders zich gewoon ultiem mannelijk met een sigaar. Een ding is zeker: veel mannen worden er blij van.

Nodig je vader uit voor een etentje

Woon je al een tijdje uit huis? Dan vinden je ouders het waarschijnlijk mega leuk om bij je langs te komen. Hoe leuk is het om zelf helemaal los te gaan in de keuken om je lieve papa op vaderdag te verrassen met een lekker etentje bij jou thuis?

Geen zin om zelf cocktails te shaken? HEMA komt met kant-en-klare cocktails