Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Lifestyle 11 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen waar jij deze zomer wil vertoeven

Overal om je heen hoor je vrienden en vriendinnen praten over hun plannen voor de zomervakantie. Op de vraag waar jij heen gaat, heb je nog geen antwoord.. Jouw vakantie moet bomvol zon, leuke stadjes of mooie stranden zitten, maar de beste locatie heb je nog niet gevonden. Wij helpen je een handje door een aantal bestemmingen, waar jij misschien nog niet aan had gedacht, op een rijtje te zetten.

Dan heb je alvast iets om naar uit te kijken!

Vakantiebestemmingen

Heb jij ook last van vakantie-drang? Zodra je thuis komt van een heerlijk reisje voel je meteen de urgentie om iets nieuws te boeken. Met de lockdown was het lastig om iets te plannen maar het ziet er naar uit dat we weer mogen!

Toch is het vinden van zo’n locatie soms lastig, vooral door het grote aantal bestemmingen. Reizigers uit 182 landen hebben gestemd op de beste vakantiebestemmingen voor zomer 2022. Misschien staat de vakantie die je zoekt wel op deze lijst.

1. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is de grootste stad (en hoofdstad!) van Slovenië. Het een bestemming waar je zeker niet als eerste aan zou denken, maar hij is toch echt op plek 1 van de beste Europese vakantiebestemmingen voor 2022 geëindigd. Deze locatie is perfect voor als je op zoek bent naar een plek met veel geschiedenis en cultuur, een fijne atmosfeer, architectuur en goed eten.

Vakantiebestemmingen
Pexels

2. Marbella, Spanje

Deze bestemming staat misschien al wel op je lijstje, maar moeten we je nog overhalen om toch echt te gaan boeken? Hou je van relaxen, shoppen, sporten, zon en stran? Dan zou dit wel eens dé locatie voor jou kunnen zijn. Misschien kom je hier ook nog wel wat wereldberoemde mensen tegen want Marbella staat ook wel bekend om zijn luxe en kan je kennen als het Saint-Tropez van Spanje.

Vakantiebestemmingen marbella
Pexels

3. Oradea, Roemenië

Hou je niet van toeristische drukte? Dan is Oradea de plek voor jou. De stad staat bekend als de stad van jonge mensen, gezondheid en rust. Naast dat het een mooie stad is om te zien, is het de plek voor mensen die van cultuur houden. Wil je weer even helemaal kind zijn? Oradea heeft ook nog Het Nymphaea Aqua Park. Het park bestaat uit 10 glijbanen en 15 zwembaden. Er zijn er ook sauna’s en jacuzzi’s voor als je het rustig aan wil doen.

Vakantiebestemmingen
Unsplash

4. Amalfikust, Italië

Dit is onze persoonlijke favoriet! De Amalfikust kenmerkt zich door gekleurde huisjes, die op verschillende lagen van een gebergte staan. Tussen de huizen in is veel groen en draai je je om, dan zie je een prachtige blauwe zee. Deze plek is perfect om de mooiste Instagram foto’s te maken.

Vakantiebestemmingen
Unsplash

5. Athene, Griekenland

Athene is dé bestemming voor jou als je van cultuur en geschiedenis, maar ook van een dagje strand houdt. Athene staat bekend om de Akropolis en de Tempel van Poseidon, twee bekende historische bezienswaardigheden. Naast dat Athene veel historische plekken kent, ligt het ook aan zee en er zijn genoeg stranden om even tot rust te komen.

Vakantiebestemmingen
Pexels

5 herkenbare situaties als je met je vriendinnen een vakantie boekt (corona-editie)