Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

5 herkenbare situaties als je met je vriendinnen een vakantie boekt (corona-editie)

Wat verlangen we toch allemaal naar een lekkere vakantie met de meiden. Het is nog de grote vraag of dat mogelijk gaat zijn (thanks to corona), maar de voorpret kan wel alvast beginnen. Althans, naast een hoop voorpret komt er ook veel gedoe bij kijken.

Déze situaties zijn zo herkenbaar als je met de meiden een vakantie wil boeken in tijden van corona.

Herkenbare situaties vakantie boeken

Voorlopig kunnen we nog niet naar het buitenland reizen voor de fun, maar eerlijk is eerlijk: we denken er wel beetje bij beetje over na. De eerste groepchats worden weer aangemaakt en de discussie over “veilige” bestemmingen kan beginnen.

Wedden dat jij de volgende 5 situaties sowieso herkent als je met je vriendinnen een corona-proof vakantie wil plannen?

1. Eén iemand is hyped

Ondanks dat het door de coronacrisis nog niet helemaal zeker is of de vakantie überhaupt door kan gaan, is er één iemand die het positief bekijkt. En daarmee bedoelen we dat die ene iemand in je girlsquad hysterisch enthousiast is. Laat ons raden, zij was degene die ook opperde om met zijn allen weer na te denken over een vakantie?

2. De appgroep is aangemaakt

Zodra de meid uit punt 1 heeft geopperd om met zijn allen weer na te denken over een coronaproof vakantie, is de groepsapp al aangemaakt. Uiteraard worden alle belanghebbenden toegevoegd en kent de groep inmiddels een leuke naam.

De appgroep wordt binnen no-time overladen met vakantiegerelateerde emoji’s (palmbomen, watermeloen, zon, bloemen en de bikini) en door alle enthousiasme wordt er wild door elkaar heen getypt.

Thuis op reis: 7x Instagram-accounts voor een vakantiegevoel

3. Een héle hoop ruis

Nadat de eerste hersenspinsels zijn uitgewisseld over jullie vakantie, gaat het al snel over randzaken. Want was als de maatregelen toch ineens strenger worden? En je ineens vastzit in Spanje omdat er niet meer gevlogen wordt?

4. De bestemming

En dan nog het grootste raadsel: welke bestemming is safe? Gaan jullie met de auto’s op pad en kamperen, of toch liever vliegen zodra dat weer mag? Spoiler: het duurt sowieso nog een aantal weken voor de kogel door de kerk is.

Culinaire vakantie: dit recept voor Griekse kapsalon wil je proberen

5. De kosten

Oh no, dan moeten we het ook nog hebben over het minst leuke van de vakantie. Want waar gaan jullie slapen en wat mag het kosten? Jullie struinen met zijn allen het internet af om vast te zoeken naar leuke coronaproof vakantiehuizen. En jawel, ieders eisenlijstje komt aan bod: “Geen slaapbank voor mij!”, “Er moet wel een fatsoenlijke keuken zijn”, “Is het strand wel dichtbij?”