Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 13 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Vallen mannen echt op types als hun moeder? Eindelijk het antwoord

Vaak wordt gezegd dat mannen vallen op types als hun moeder. En hoewel ze een alleraardigste vrouw is, vraag je je toch af of dat klopt. Want eigenlijk heb je helemaal geen zin om je als zijn moeder te gedragen. Het goede nieuws is: dat laatste hoeft helemaal niet. Je mag helemaal jezelf zijn. Maar is het dan echt waar? Vallen mannen op vrouwen zoals hun moeder? Simpel gezegd: ja, mannen vallen op vrouwen die op hun moeder lijkt. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken.

Zij was de eerste vrouw voor hem

Volgens Finse onderzoekers gaat het vooral om uiterlijke kenmerken. Dit komt doordat de moeder de eerste is met wie de man als baby contact had.

Ze wordt een voorbeeld voor alle andere vrouwen in de wereld. Zijn moeder is de vrouw der vrouwen en daar kan vrijwel niemand tegenop. Maar hij kan wel iemand zoeken die dicht in de buurt komt en dat is dan ook precies wat hij doet.

Hij had een moeilijke relatie met haar

Ook als hij een lastige relatie had met zijn moeder, gaat hij op zoek naar een vrouw die lijkt op zijn moeder. Vooral qua karakter. Hij wil dan namelijk – onbewust – de band met zijn moeder herstellen. Helaas loopt dit vaker slecht dan goed af, aldus expert William Pollackeen van de Harvard Medical School tegen Women’sHealth.

Als zijn moeder slim is, wil hij een slimme vrouw

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als mannen een hoogopgeleide moeder hebben, hun vriendin waarschijnlijk ook slim is. Bijna 80 procent van de 800 mannen met een moeder met een hbo-opleiding, vond een vriendin van minstens hetzelfde opleidingsniveau.

Volgens de onderzoekers zien mannen hun moeder als rolmodel. ‘De mannen zien hun moeder als slimme vrouwen die werk buiten huis kunnen doen. Nu ze zelf kiezen over hun leven en wat ze voor vrouw willen, kiezen ze iemand die ook slim is,’ zegt Christie Boxer, één van de onderzoeksters.

Tja, waarschijnlijk is het hartstikke goed als je een beetje op zijn moeder lijkt. Hij ziet haar als zijn voorbeeld en een slimme vrouw. Bonus: waarschijnlijk kunnen jullie het ook goed met elkaar opschieten.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom vrijheid in je relatie juist hartstikke goed is