Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 11 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Als je écht gevoelens voor iemand hebt dan zorg je dat het lukt, hoe dan ook

Jullie hebben het leuk. Er is een klik. Een fysieke connectie. Jullie hebben eindeloze gesprekken en het verveelt nooit om samen te zijn. Als hij een berichtje stuurt, slaat je hart over. Maar dan zegt hij dat hij ‘nog niet klaar is’ voor een relatie. F*ck.
Je probeert het te verklaren. Honderden excuses passeren de revue. Hij kwam net uit een relatie, jullie kennen elkaar nog maar kort, jullie zijn nog jong, hij is druk met zijn werk. Maar ondanks dat je alle excuses kunt opnoemen, voel je intuïtief zelf ook wel dat hij dit niet hoort te zeggen. Dat het niet genoeg is. Want als je iemand écht leuk vindt, dan ga je er voor. Punt uit.

Ga maar na, als jij gevoelens voor iemand hebt, dan wil je alles doen om bij hem te zijn. Ook al is het net over met je ex. Ook al wil je eigenlijk een jaar naar het buitenland. Ook al begin je net een nieuwe baan en heb je helemaal geen tijd. Je vindt hem leuk. En je bent bereid alles te doen, om je leven aan te passen, gewoon omdat je hem niet uit je leven wilt zien gaan.

Als je echter niet bereid bent ervoor te gaan, dan ben je de ware nog niet tegengekomen. De man die je hele leven door elkaar schudt. Dan vind je hem wel een leuke toevoeging op je leven, maar heb je niet het gevoel dat je nooit meer zonder hem kan. En datzelfde geldt voor hem.

Als hij zegt dat hij er nog niet klaar voor is, dan passen jullie waarschijnlijk toch niet zo goed bij elkaar. Ja hij vond het leuk met je, ja hij vond het fijn in bed, of genoot van de ontbijtjes die jij maakte. Maar als hij niet voor jou wil kiezen met volle overtuiging, dan ben jij hét niet voor hem. Want net zoals jij alles zou doen om hem bij je te houden, zou hij dat omgekeerd ook voor jou moeten doen.

En die conclusie is hard, zuur en je kunt er goed ziek van zijn. Maar aan de andere kant is het slechts een teken dat hij niet de man is voor jou. En wees maar blij dat je het teken krijgt in deze fase. Ook al is het moeilijk om hem te vergeten. Ook al is het moeilijk om het te aanvaarden. Maar besef je dat hij ruimte maakt voor iemand die gaat komen en jouw wereld op z’n kop zal zetten. En jij de zijne. En deze man die nu in je bed ligt, is het niet.

Neem geen genoegen met de man die het vaag houdt als jij zeker weet dat hij wel eens dé man voor je kan zijn. Neem geen genoegen met een man die alle opties nog wil openhouden. Neem geen genoegen met een man die niet alles voor je wil doen. Want je verdient iemand die voor jou wil gaan. En als die man om de hoek kunt kijken, zal hij dat ook weten.

Wil je over hem heen komen? Dan helpt dit artikel je misschien: Dit is hoe je over iemand heen komt die je niet kan hebben