Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 10 aug 2016
Leestijd: 5 minuten

Single ladies! Eindelijk antwoord op de vraag waarom je maar geen leuke man kunt vinden

De ware vinden, het lijkt bijna een onmogelijke opgave. Waar zijn alle leuke mannen gebleven? Je bent de vraag ‘hoe kan het dat jij geen man kan vinden, je bent toch hartstikke leuk?’ méér dan zat. En bovenal, je zou het antwoord zelf ook wel eens willen weten.
Gelukkig hebben wij antwoorden voor je. Want ja, de ware vinden is moeilijk en dit is waarom.

Je bent té aantrekkelijk

Echt waar, vaak zijn het juist de knapste meisjes die geen vriendje hebben. Dat komt allemaal omdat mannen stiekem toch gevoelens hebben. En ze hebben vooral angst om afgewezen te worden.

Mannen zijn toch een beetje geintimideerd door jouw schoonheid. Ze denken dat jij wel een betere, knappere man kan krijgen. Of ze denken dat je die al hébt. Serieus, waarom nemen mannen altijd aan dat je al bezet bent?

Vrouwen zijn in de meerderheid

Tja, in steden als Utrecht, Nijmegen en Amsterdam zijn vrouwen gewoon dik in de meerderheid. Fijn hoor die girlsnights, maar op jacht naar een man gaan is geen optie. Sta je daar in de kroeg met allemaal vrouwen op één en dezelfde man te jagen. Niet zo fijn als je de liefde van je leven wilt tegenkomen. Yep, voor ons vrouwen zijn er gewoon te weinig mannen.

Je kunt natuurlijk naar Enschede, Delft op Eindhoven verhuizen. Daar zijn de mannen namelijk in de meerderheid. Vooral in Delft is het feest, daar wonen slechts zestig vrouwen op elke honderd mannen…

Leuke mannen zijn allemaal bezet

Misschien zijn die allemaal al op jonge leeftijd in een vaste relatie beland. Of vinden we bezette mannen eigenlijk gewoon leuker? Omdat ze onbereikbaar zijn? Of omdat het eerder voelt alsof hij een goede vangst is, omdat een andere vrouw hem ook wil?

Hoe dan ook, die bezette man vinden we reuze aantrekkelijk. Maar hij is al bezet. En daarom absoluut geen goede vangst. Helaas.

Je lat ligt een enorm stuk hoger

Knappe mannen zijn tegenwoordig één klik of een swipe van je vandaan. Je kunt de hele dag naar het goddelijke lichaam van Ryan Gosling en Channing Tatum kijken. Of wat denk je van al die modellen die over het hele internet zwerven? Je zoekt ze niet bewust op, maar het komt wel om de haverklap voorbij op social media. Hete, knappe, onwijs leuke, gespierde, intelligente mannen, ze lijken o-ver-al.

Behalve in het echte leven dan. Want van de hele dag loeren naar extreem knappe kerels lijkt die buurjongen ineens toch best gewoontjes. Die Channing lookalike loopt echt nog wel ergens rond. Toch? Blijven hopen en kijken, dat is de enige optie.

Stiekem geniet je te veel van het single zijn

Geef toe, single zijn ís toch ook heerlijk. Je vriendinnen klagen over hun lovers. Ze geven hen niet genoeg aandacht. Ze ruimen hun troep niet op. Ze willen iets niet dat zij wel willen. Ze kijken te veel naar andere vrouwen. Tja, jij hebt die problemen gewoonweg niet.

In plaats daarvan geniet je met volle teugen van je single leven. Een leven waarin jij compleet de touwtjes in handen hebt. Als je zin hebt om uit te gaan doe je dat en anders niet. Als je besluit een jaar naar het buitenland te gaan, houdt niemand je tegen. En als je met die barman mee naar huis wil, dan moet je dat lekker zelf weten. Het is heerlijk. Heer-lijk.

Eigenlijk gewoon zo heerlijk dat je helemaal geen zin hebt om te daten en een relatie te hebben. En als je het niet echt wil, dan gebeurt het natuurlijk ook niet.

Scharrelen is de nieuwe rela en mannen houden hun ‘opties open’

We leven in een hook-up cultuur. Scharrelen is normaal, zo normaal dat het de nieuwe standaard is. Je bent ongeduldig geworden. Als het niet snel genoeg geweldig is, ga je ervan door. Je date iemand een tijdje en dan date je een tijdje iemand anders. Zo gaat het.

Ook mannen houden hun ‘opties open’. Want de noodzaak om een gezin te startten is niet echt aanwezig. Nu is die noodzaak bij mannen sowieso al minder dan bij vrouwen – wij vrouwen hebben immers die irritante biologische klok, of eigenlijk tijdbom op onze eicellen – maar tegenwoordig is het voor mannen ook minder sociaal gewenst om een gezin te hebben.

Vroeger draaide alles om settelen, om een gezin stichten en dat onderhouden. En nu mag je als man scharrelen tot je een ons weegt, niemand die er naar om kijkt.

Mannen houden daarom lang hun opties open. Ze hebben helemaal geen zin om al op jonge leeftijd te kiezen voor één vrouw, als ze nog jarenlang ik-weet-niet-hoeveel vrouwen kunnen daten.

Vrouwen zijn steeds meer powerfull

Vrouwen zijn steeds meer onafhankelijke geworden door de jaren heen. We hebben goede banen, doppen onze eigen boontjes, regelen alles zelf. En daarom hebben we helemaal geen man meer nodig in het leven. We zijn onwijs powerfull en dat is eigenlijk alleen maar iets om trots op te zijn. En dat hij daar af en toe een beetje van schrikt, tsja. Dan maar niet.

Er komt een moment waarop jij je single status durft op te geven. Het moment dat er een man om de hoek verschijnt die wel op je af durft te stappen, die niet bezet is, die voldoet aan al je eisen, die voor jou wil gaan en houdt van je power. En dat is het moment waarop je weet dat het goed zit. Amen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: 4 x waarom de mooie meisjes vaak juist geen vriendjes hebben