Emma Toussain
Emma Toussain Mode 20 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Het is vandaag Levi’s 501 day: dit zijn onze favoriete items uit de collectie

Op 20 mei viert Levi’s jaarlijks 501® Day. Of je nu kiest voor een lang of kort model, met een Levi’s 501 kun je nooit de mist in gaan. Wij houden van deze iconische spijkerbroek en je kunt ‘m eigenlijk ook echt niet missen. Wil je weten waarom? Die 5 redenen lees je hier.

Levi’s 501 jeans

Ga voor een look à la Euphoria’s Barbie Ferreira, een van de ambassadeurs van de 501 campagne die dit jaar de 149e verjaardag van de 501 jeans viert. Met een jeans en een leuke top kun je alle kanten op – van day to night. Koop een vintage paartje óf scoor een nieuwe; elke variant is helemaal geweldig en zit ook nog eens lekker.

De klassieker

Een goeie jeans is eigenlijk onmisbaar. Hij gaat jaren mee én hij vormt naar je lichaam. Een Levi’s is zo’n klassieker en de 501 is niet voor niks zo populair. Om deze speciale dag te vieren zetten we wat inspiratie op een rijtje:

Een bijzondere uitvinding

Voor Levi’s kwam een allesbepalend moment in mei 1873, toen Levi Strauss & Co. officieel een patent verkreeg voor de koperen klinknagels op hun blauwe denim ‘waist overalls’. Dat betekende de officiële geboorte van de Levi’s® 501® en de blauwdruk voor de spijkerbroek. Toch zou de jeans pas een paar jaar later zijn beroemde lotnummer krijgen. Wat begon als uiterst duurzame werkkleding, zou tegen het midden van de 20e eeuw uitgroeien tot een van de meest iconische kledingstukken ooit gemaakt.

Dít vertelt de kleur en geur van urine over je gezondheid