Redactie
Redactie Love & Seks 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze signalen geven aan dat je voor je relatie blijft vechten, zelfs als het even niet goed gaat

De vlinders fladderen weg, verliefdheid maakt plaats voor houden van en spanning wordt nu comfortabel zijn. Jup, je bent ver voorbij de honeymoon fase van je relatie. De eerste scheuren zijn zichtbaar en je begint steeds meer te twijfelen of je bij elkaar wil blijven of niet. De volgende signalen duiden er in ieder geval op dat je blijft vechten, zelfs nu het even niet goed gaat.

Vraag je je soms af of het nog de moeite is om voor je relatie te vechten? Vrouw, je bent echt niet de enige. En of je het nu doorhebt of niet, als je de volgende dingen doet heb je nog lang niet opgegeven.

Deze signalen geven aan dat je aan het vechten bent voor je relatie

Het voelt misschien niet zo, maar je relatie opgeven is zóveel makkelijker dan blijven vechten voor jullie liefde. Maar maak je geen zorgen, het vechten wordt beloond als je het volgende nog steeds doet:

1. Je ziet nog steeds een toekomst samen

Zolang je nog denkt aan ‘wij’ in plaats van ‘ik’, zit het goed. Als je een toekomst samen voor je ziet is het de moeite waard om te knokken voor je relatie.

2. Je opent zijn/haar berichten nog steeds meteen

Open je nog steeds vrijwel direct de berichten van je lover als je ze binnen ziet komen? Dan zit je relatie goed.

3. Je ziet nog steeds waarom je partner zo speciaal is

Zie je nog steeds de goede eigenschappen van je partner? Voel je je nog steeds gezegend met iemand zoals hem/haar? Blijf dan vechten voor je relatie.

4. Je maakt er een prioriteit van om af te blijven spreken

Het is een slecht teken als je een date night met je liefde afzegt voor een avond met je vriendinnen. Is er geen haar op je hoofd die daarover denkt? Goed, dan heeft je relatie nog steeds kans van slagen.

5. Je doet moeite om ruzies netjes op te lossen

Het botst nu vaker dan voorheen. De ruzies worden intenser, duren langer. Maar zet je nog steeds alles op alles om ruzies netjes op te lossen en probeer je áltijd volwassen te blijven? Dan vecht je voor je relatie.

6. Je moet er niet aan denken om met iemand anders te zijn

Sommige vrouwen zien zichzelf al met een andere man of vrouw aan hun arm lopen. Moet jij daar echt nog niet aan denken? Dan ben je niet klaar om je relatie op te geven.

Lees ook: Deze verrassende eigenschap is het geheim van een goede relatie