Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Te fanatiek geweest met zonnen? Met deze tips komt je verbrande huidje er weer helemaal bovenop

Eindelijk lijkt het zomer te zijn en schijnt het zonnetje, heerlijk! Volgende week kan het zelfs 30 graden worden. Ben je iets te fanatiek geweest met zonnen, of juist te laks met jezelf insmeren? Dat is niet fijn, maar no worries. Met deze tips verzorg je jouw verbrande huid het beste.

Voorkomen is natuurlijk wel beter dan genezen, dus smeer je goed in. 😉

Tips voor een verbrande huid door de zon

Het is lekker als de zon schijnt, maar iedereen heeft zich weleens per ongeluk niet (goed genoeg) ingesmeerd. Daar zit je dan de volgende dag, met een rood verbrand huidje waar je bijna een ei op zou kunnen bakken.

Je kunt een verbrande huid natuurlijk beter voorkomen, maar mocht dat niet gelukt zijn kun je altijd nog deze tips proberen om de pijn wat te verlichten.

1. Smeer er yoghurt op

Het klinkt misschien heel vies, maar yoghurt op je verbrande huid smeren doet wonderen. Het verkoelt je huid, haalt de hitte eruit en vermindert de pijn.

2. Gebruik aftersun

Dit is natuurlijk de meest logische optie, maar zorg dat je om de paar uur wat aftersun smeert op de verbrande plekken. Het verkoelt en hydrateert je huid, zodat deze goed kan genezen.

3. Aloë vera smeren

Een wondermiddel voor je verbrande huid is aloë vera. Of het nu in je aftersun zit, of je pure aloë vera gel gebruikt, het is als een medicijn dat meteen werkt. Aloë vera is extreem hydraterend en voedend, en daarnaast is het een natuurlijk product.

4. Kamille thee

Maak een pannetje met heet water en doe daar 2 zakjes kamille thee in. Laat dit goed afkoelen en dompel hier een washandje in om vervolgens op je verbrande huid te deppen. Kamille thee werkt pijn verlichtend en het is verkoelend.

5. Neem een lauwe douche of een lauw bad

Het probleem bij een verbrande huid is vaak dat de hitte er niet uit kan. Door een lauw bad of een lauwe douche te nemen gaan je poriën open waardoor de hitte weg kan en je huid gelijk koeler aanvoelt.

Lees ook: SPF op je gezicht: een expert vertelt hoe je het aanbrengt in jouw huidverzorgingsroutine