Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Emigreren? Als je naar dit Zwitserse dorp verhuist krijg je 21.000 euro

Verhuizen – en emigreren al helemaal – zijn dure aangelegenheden. Soms droom je er misschien wel van om in een ander land te wonen. Een land waar het niet iedere dag grijs is en regent bijvoorbeeld. En weet je, je hoeft die droom nu niet meer aan de kant te schuiven vanwege geldredenen want als je gaat verhuizen naar Zwitserland krijg je geld toe.
Als je namelijk verhuist naar dit Zwitserse dorp dan krijg je nog geld toe ook. Maar liefst 21.000 euro. Het dorpje heet Albinen en het is er super pittoresk. Als je er woont, heb je een fenomenaal uitzicht over de vallei van de Rhône.

Er is alleen een probleem. Er komen voornamelijk toeristen naar het dorpje en er zijn nauwelijks echte inwoners meer. Het is zelfs zo erg dat een school in het dorp moest sluiten omdat veel gezinnen wegtrekken uit het dorp.

Verhuizen naar Zwitserland

Daarom is er een maatregel ingesteld om nieuwe mensen te lokken. Als je in het dorp gaat wonen krijg je 21.000 euro per persoon. Voor een kind krijg je 9000 euro.

Stel je verhuist met je lover dan verdien je 42.000 euro. En als je ook nog twee kids hebt verdien je 60.000 euro met emigreren.

Er is natuurlijk ook een voorwaarde en dat is dat je minimaal tien jaar in het dorp moet blijven wonen. Maar is dat nou zo’n straf? Zwitserland is een heerlijk land om in te wonen. En in de winter kun je eindeloos wintersporten.

’Het is een investering in de toekomst. Het dorp zal er beter van worden door belastingen, bouwcontracten en aankopen in de winkels. Jonge mensen zullen het dorp weer doen leven en wie weet kan zelfs de school weer open,’ zeggen de initiatiefnemers tegen Nieuwsblad.be.

Dit is ook handig om te weten: Chill! 5 tips om het goedkoopst te vliegen rond Kerstmis