Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 18 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom het nooit aan jou ligt als hij zich niet wil binden

Je bent een man tegen gekomen. Een man die je hart gestolen heeft en waar je bijna iedere minuut van de dag aan denkt. Een man die ineens een grote rol in je leven heeft gekregen. Een man die jammer genoeg met veel meer andere dingen bezig is dan met jou. Een man die zich niet wil binden en dat voorzichtig door laat schemeren. Het eerste oogcontact was voor jou al genoeg. Genoeg om eens een babbeltje met hem te maken. En je gevoel had het goed. Deze man zou zomaar eens een deel van je leven kunnen worden. Afspraakjes volgden, net zoals de eindeloze gesprekken op WhatsApp die tot midden in de nacht duurden.

Maar daar bleef het bij. En na een tijd werd alles minder. Hij had ineens een hele dag nodig om te antwoorden op je berichtje en ook het afspreken werd ineens stukken moeilijker. Het is duidelijk; hij is niet toe aan een serieuze relatie en wil nog genieten van zijn vrijheid.

Misschien heeft hij het letterlijk tegen je gezegd dat hij zich niet wil binden. Maar misschien vertelden zijn signalen ook wel genoeg. Feit is dat er op dit moment geen serieuze rela in zit. Of je dat nu wil of niet.

De grote vraag waar je dan door bezig gehouden wordt, is waar het in vredesnaam aan ligt. Je denkt waarschijnlijk als eerste dat hij je niet leuk genoeg vindt. Dat het komt door iets dat jij gezegd of gedaan hebt. Maar wat zou dat dan toch zijn?

Maar het ding is, dat het ze-ker niet aan jou ligt als hij zich niet wil binden. Hoewel hij het doet laten lijken alsof het aan jou ligt, ligt de reden waarom er geen relatie komt gewoon bij hemzelf.

Misschien is hij nog niet over zijn ex heen en vindt hij het niet fair om zo aan een nieuwe relatie te beginnen. Of misschien wil hij nog een paar maanden alleen reizen zonder dat hij zich ergens druk over hoeft te maken. Of misschien heeft hij het wel te druk met andere dingen in zijn leven die hij nu voorrang wil geven.

Er is geen reden om te bedenken dat je niet leuk genoeg bent of dat het aan jou ligt, want waarom zou hij anders met je afspreken en met je appen? Je hebt iets, en dat is bij hem niet onopgemerkt gebleven. Dat hij er vervolgens geen werk van maakt, is omdat het voor hem niet helemaal de juiste timing is.

Dat hij voor zichzelf kiest, is voor jou ook een reden om aan jezelf te denken. Probeer hem uit je hoofd te zetten, want je verdient veel meer. Iemand waarvoor je geen tweede keus bent en iemand waar hij met liefde tijd voor vrijmaakt. En zoals je ouders het vast ook wel een keer tegen je gezegd hebben: ‘jouw tijd komt nog wel’.

Gewoon een elektrisch deken aanschaffen deze winter: 4 redenen dat je meer hebt aan een elektrische deken dan aan een man