Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Verkouden? Zo verminder je de vervelende klachten

Verkoudheid is komt veel voor en iedereen heeft er last van, jong en oud. Maar.. vervelend is het wel en elke keer verrast het je toch weer. Het is een virale infectie die de neus, keel en luchtwegen aantast en leidt tot symptomen zoals hoesten, niezen, verstopte neus en keelpijn. Sure, iedereen weet vast wel wat het is, maar hoe kom je er zo snel mogelijk van af? Helaas gaat daar ook tijd overheen en er geen kant-en-klaar medicijn, maar je kunt wel heel veel dingen doen om de kwaaltjes te verminderen en de symptomen te verlichten.

Weg met de verkoudheid

Helaas kunnen we het niet zo maar verhelpen, maar er zijn wel heel veel verschillende dingen die je kan doen om het beter voor jezelf te maken.

Rust en slaap

Wanneer je verkouden bent, is het belangrijk om je lichaam voldoende rust te gunnen. Verkoudheid kan leiden tot vermoeidheid en uitputting, dus probeer voldoende te slapen en neem indien mogelijk enkele dagen vrij om te herstellen.. is helemaal niet zo erg om even rustiger aan te doen. Ondanks dat je misschien niet echt ziek-ziek bent, is je lichaam wel hard aan ‘t werk om alle giftige stofjes eruit te werken.

Stay hydrated

Drink veel vocht om gehydrateerd te blijven en de symptomen van verkoudheid te verminderen. Water, thee en bouillon zijn goede opties om uitdroging te voorkomen.

Verlichting van de symptomen door

Het nemen van medicijnen tegen verkoudheid kan helpen bij het verlichten van de symptomen. Er zijn verschillende medicijnen die kunnen helpen bij het verminderen van pijn en verstopping zoals neussprays en pijnstillers, als je naar je dichtsbijzijnde drogisterij gaat zijn er talloze producten die je kunnen helpen. Raadpleeg altijd eerst de bijsluiter en volg de instructies op.. je kunt niet eindeloos slikken.

Stoombehandeling

Een stoombehandeling kan ook helpen bij het verlichten van de symptomen van verkoudheid. Dit kan worden bereikt door een warme douche of bad te nemen of door een gezichtsstoomapparaat te gebruiken. De stoom helpt bij het openen van de luchtwegen, waardoor ademhalen gemakkelijker wordt.

Natuurlijke remedies

Er zijn verschillende natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen van verkoudheid. Honing, gember, knoflook en citroen zijn enkele van de natuurlijke middelen die bekend staan om hun ontstekingsremmende en immuunversterkende eigenschappen. Zo hebben wij wel eens gehoord dat als je een teentje knoflook in je neus doet dat het helpt om (daarna) weer lucht te krijgen.. proberen op eigen risico natuurlijk 😉

5 x waarom zoenen zo gezond voor je is