Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 14 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Kun je op twee mensen tegelijkertijd verliefd zijn? Lees het hier

Aan het begin van je relatie is er nog niets aan de hand. Je bent smoorverliefd op je liefje en je hebt alleen nog maar oog voor diegene. Toch kan het gebeuren dat je opeens verliefd wordt op iemand anders, zonder dat je daar naar op zoek was.

Maar kan dit eigenlijk wel? Kun je verliefd zijn op twee personen tegelijkertijd?

Verliefd op twee personen

Misschien ken jij diegene al heel lang en ben je hem of haar opeens weer tegengekomen, is het die nieuwe collega die sinds vorige week bij jou werkt of is het een random iemand. Hoe dan ook, je weet dat deze gevoelens er eigenlijk niet horen te zijn. Maar wat nu?

Het begon met een onschuldig praatje hier, en een koffietje daar. Moet kunnen, toch? Maar hoe vaker je diegene gaat zien, hoe meer je over hem of haar nadenkt. Sterker nog, diegene gaat eigenlijk niet meer weg uit je gedachten. De gevoelens voor deze persoon worden steeds sterker.

Het liefste zou je meer willen, maar je bent absoluut tegen vreemdgaan. Deze situatie brengt wel een enorme verwarring met zich mee, aangezien je nog steeds gelukkig bent met je huidige lover. Maar wat nu? Kun je verliefd zijn op twee personen?

Ontdekkingstocht

Je moet erachter zien te komen wat je nou zo leuk vindt aan diegene. Is het lust of liefde? Denk je dat het alleen maar de spanning is wat het zo bijzonder maakt tussen jullie? Omdat jullie allebei weten dat de gevoelens die tussen jullie ontstaan – onbeantwoord moeten blijven. Of is het meer? Zie jij wel toekomstperspectief met diegene? Is het iemand waarmee jij kan lachen, waar je op kan bouwen en waar jij jezelf later nog steeds mee ziet?

Als het antwoord hierop ja is, dan ligt het toch wat gecompliceerder. Het is namelijk wel degelijk mogelijk om op twee mensen verliefd te zijn. Nu is de vraag: met wie zie jij een toekomst?

Belangrijke dingen in het leven

Je moet jezelf afvragen wat jij belangrijk vindt in een relatie. Wij hebben namelijk allemaal andere verwachtingen en een relatie biedt ze nooit allemaal. Een relatie biedt er een aantal.

Stel, je zet alles op een rijtje wat jij van je partner wil (je zult ze vast wel herkennen) – dat de seks fantastisch is bijvoorbeeld, dat jullie heel goed met elkaar kunnen praten, financiële zekerheid, dat je intellectueel bij elkaar past, dat de ander heel lief is of trouw, dat de ander sociaal is of dat je partner humor heeft. Van dit rijtje mag je er maar drie kiezen.

Onthoud vooral dat mensen alleen in supercheesy romantische comedy’s een partner vinden die in het perfecte plaatje past. Helaas leven wij niet in de wereld van The Notebook of The Titanic.

Ga dus bij jezelf na bij wie jij de drie punten vindt, de punten die jij hebt gekozen als belangrijkste aspecten in een relatie. Dan volgt de rest vanzelf. Je weet het antwoord vast al wel, volg je hart. Wij geloven in je.

Lees ook: 6 tekenen dat iemand verliefd op je is, ondanks dat ze het nog niet gezegd hebben