Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 7 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

In verschillende kamers slapen? Via TikTok laten steeds meer jonge koppels weten dat ze dit doen

Als twee mensen in een relatie apart van elkaar slapen wordt dit bijna altijd als iets slechts gezien. Maar is dit eigenlijk wel zo slecht? Op TikTok laten steeds meer jonge koppels weten dat ze apart van elkaar slapen en dit lijkt bij hun aardig goed te bevallen.

Zou jij hiervoor openstaan?

Een bed delen

We weten allemaal hoe lekker het is: een tweepersoonsbed helemaal voor jou alleen. Een van de grootste cadeautjes die er bestaat. Toch zijn we zo bereid om deze persoonlijke ruimte te delen zodra we een relatie krijgen. Maar waardoor komt dat eigenlijk? Willen we dit bed echt graag delen of doen we het alleen maar omdat we geleerd hebben van de samenleving dat het zo hoort?

Hoe dan ook, het lijkt erop dat steeds meer jonge koppels ervoor kiezen om in verschillende bedden of kamers te slapen en niet zonder goede reden. Er zijn namelijk veel verschillende gewoontes en slaappatronen die ervoor kunnen zorgen dat jij of je partner last krijgt van slaaptekort en dit heeft niet altijd een goede invloed op een relatie.

Twee verschillende kamers

Het is dus niet zo gek dat steeds meer jonge koppels ervoor kiezen om apart van elkaar te slapen. Zo vertelt content creator Siobhan op TikTok dat zij en haar vriend Jamie in verschillende kamers slapen. Ze hebben namelijk twee hele verschillende werk- en slaapschema’s en de constante slaaptekort beïnvloedde hun vermogen om gedurende de dag goed te communiceren.

@siobhan.lauren

Replying to @Olga Danilova

♬ original sound – siobhan

In de comments lijken veel jongeren het eens te zijn met deze situatie. Zo schrijft een volger: “me and my bf also sleep in separate rooms and it’s so good!🦋 We recently moved in together and really wanted to each have ✨a room of one’s own✨.” Andere volgers schrijven: “my partner and I do this too and everyone always thinks it means something is wrong! literally the opposite!” en “My parents have always been like this. My mom likes the TV on and stays up late and my dad doesn’t.”

Bij veel andere koppels lijkt het ook goed te werken om in aparte slaapkamers te slapen:

@karolscorner

trust me!!! if y’all have q’s drop em below and maybe we can do a q+a? @aleeza_michal

♬ original sound – karol

@mjhedderman

#stitch with @starfacedkiller If you can afford to do this with your s/o, DO IT

♬ original sound – MJ

Eigen keuze

Hoewel dit dus een hele goede keuze blijkt voor veel mensen, is het niet voor iedereen automatisch de goede keuze. Zo zijn er ook veel koppels die de tijd samen in bed nodig hebben om een extra sterke band te krijgen en zijn er ook koppels die het gewoon fijn vinden om samen te slapen.

Zo schrijft een volger onder de video van Siobhan: “This is interesting! I prefer having our own hobby rooms but sleeping together. For us we rlly need intimate time at the end of the day to reconnect.” Een andere volger voegt toe: “Honestly preach! I love the separate bedrooms BUT I do sleep better with my SO next to me 🥰.”

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?