Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 29 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Dat kan zouter! 9 x herkenbaar als jij verslaafd aan zout bent

We love salt! Eerlijk, het smaakt goed op alles. Zout gaat op letterlijk al onze maaltijden. De hoeveelheid zout die wij op een dag eten is gigantisch. En eigenlijk proeven wij daar ondertussen niks meer van. Zout op je patat, aardappelen, vlees, vis en groentes. Zout smaakt goed op alles. Waarschijnlijk ben jij hartstikke verslaafd aan zout maar heb jij hier geen idee van. Een echte ‘zoutverslaafde’, kan zich in het onderste rijtje herkennen.

1. Die zak chips die moet op. Als iemand je vraagt of je het zout vindt, is jouw antwoord: ‘Ben je gek?’ Nee hoor, daar merk jij met jouw zoutverslaving ondertussen niks meer van.

2. Jouw cravings gaan over pizza, patat en shoarma. Je kan er letterlijk dagen over fantaseren. Het is net alsof de patatjes jouw naam roepen.

3. Jij en zout hebben een haat en liefdesrelatie. Enerzijds haat je die korrels omdat je weet dat het niet goed voor je is, anderzijds is het dé smaaksensatie waar jij niet zonder kan.

4. Het potje zout staat nog net niet elke week op jouw boodschappenlijst genoteerd. Je baalt enorm wanneer je het niet in huis hebt. Zo erg, ben jij verslaafd aan zout.

5. Je vindt het eten bij andere mensen altijd enorm flauw. Als je vriendinnen zeggen dat ze de maaltijd zo heerlijk vinden, denk jij alleen maar: eh, dit smaakt toch naar niks, waar is het zoutvaatje?

6. Je wordt gek als er in een restaurant geen peper en zout op de tafel staat. Het eerste dat je doet is dan ook de ober aanspreken om te vragen of je een setje mag.

7. Eens in de zoveel tijd probeer je te minderen met zout. Maar daar word jij de eerste tijd niet bepaald gezelliger op.

8. Je hebt ook een enorme voorkeur voor een bepaalde soort zout. Want Middellands zeezout of Himalaya zout zijn toch echt veel lekkerder dan het gewone huis-tuin en keukenzout.

9. Jij houdt niet van koekjes, taartjes, bonbons en dergelijke. Nee hoor, jij wil een portie bitterballen, patat, kaassouffles, kaasstengels, borrelnootjes en meer. Jij bent een echte zoutekauw.