Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo héé! Dit is hoe jij zelf blond haar grijs kan verven

Veel van jullie willen weten hoe je zelf blond haar grijs kan verven. En met die zoektocht gaan wij jou in dit artikel helpen. Om dit zo goed mogelijk te doen is het namelijk verstandig voorbereid te werk te gaan. Dit zorgt namelijk voor het allermooiste resultaat en daarmee een blije jij. Blond haar ken jij ondertussen wel. Je wil iets spectaculairders; je wil het zelf grijs verven. Maar hoe doe je dit? Want je wil het uiteraard niet verpesten en er vervolgens gek bij lopen. Alle tips en tricks, delen wij hieronder in dit artikel. Dit is jouw handleiding tot een droomcoupe.

Blond haar

Allereerst is het belangrijk dat je wel écht blond bent. Je kan wel een verf pak kopen waar ‘grijs’ op staat, maar dit doet niks op haar wat ongebleekt is. Je zult je haar dus eerst moeten bleken, dit kan je op enkele lokken doen of het hele haar. Maar hier zul je uiteraard heel voorzichtig mee moeten zijn.

De meest veilige methode is stapsgewijs ontkleuren, dus pluk voor pluk – in meerdere kleurbeurten. Je bent dan niet in één klap grijs maar je bent wel doelgericht en verstandig bezig.

Verven

Nu jouw haar (deels) ontkleurd is, kan de grijze verf erover heen. Je kan de verf van diverse merken in verschillende winkels kopen. Alle bekende merken bieden inmiddels wel een grijs verf aan. Breng de verf aan zoals dat op de verpakking vermeld staat.

Wanneer jij je haren wast, kan het goed dat de kleur nog te ‘oma’ grijs is. Misschien is dit donkere grijs wél wat jij wil, en zo niet wordt dit na een aantal keer wassen vanzelf lichter.

Grijs

Je haar is nu grijs maar hierin kan jij nog vele kanten op. Je kan het donkere lichter krijgen door een agressieve shampoo als Head&Shoulders te gebruiken. Op deze manier gaat het sneller dan wanneer je met een normale shampoo in de weer gaat.

De gewenste grijze kleur is vervolgens het beste te onderhouden met zilvershampoo. Hierin zijn verschillende shampoos per merk verkrijgbaar. Het beste resultaat krijg jij door de zilvershampoo een aantal minuten in te laten trekken.

Je kan het dan letterlijk paars zien kleuren. Pas op: te lang betekent dus echt paars haar. Laat de shampoo dus niet uren zitten maar kies eerder voor enkele minuten. Uiteraard is er een hele lijn voor jouw zilveren coupe. Je kan het hele pakket aanschaffen maar in principe doet de shampoo voldoende.

Kies voor producten die jouw haren ondersteunen. Blondeer en zilvershampoo drogen het haar uit, een lekker voedend haarmasker zorgt voor de ultieme balans. En dat is waar jij uiteindelijk het aller prachtigst van wordt.