Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

3 belangrijke aandachtspunten als je een verwaterde vriendschap weer oppakt – zodat het niet weer gebeurt

Iedereen maakt dit wel eens mee in het leven, wellicht zelfs vaker: een verwaterde vriendschap. Om wat voor reden dan ook groei je op een gegeven moment uit elkaar met een vriendin. Dat hoeft helemaal niet per se vanwege een ruzie te zijn, ook een verhuizing of een nieuwe partner kan ervoor zorgen dat jullie elkaar steeds minder zagen.

Dat is natuurlijk hartstikke jammer, maar het is niet ondenkbaar dat jullie elkaar weer helemaal vinden.

Een verwaterde vriendschap nieuw leven inblazen

Het komt zelfs vaak voor dat verwaterde vriendschappen weer opbloeien tot hechte vriendschappen. Ben jij onlangs weer een vriendinnetje van vroeger tegengekomen en zien jullie het weer helemaal zitten? Let dan wel op deze drie belangrijke dingen.

1. Maak het niet awkward

Oké, jullie weten beiden dat jullie een periode weinig tot geen contact met elkaar hebben gehad. Maak daar geen heel awkward topic van en benoem dit gewoon. Dat maakt het juist veel luchtiger. Zelfs als jullie elkaar minder zagen door een ruzie. Heb het erover, spreek uit wat er nog over te zeggen valt maar doe er vooral niet te moeilijk over.

2. Loop niet te hard van stapel

Als je een oude vriendin tegen komt en jullie weer helemaal klikken, gebeurt het soms dat jullie veel te hard van stapel lopen. Maar dat werkt in vriendschappen eigenlijk hetzelfde als in een relatie. Dit kan verschillende nadelige gevolgen hebben, zoals je andere vriendin even helemaal vergeten of heel snel weer op elkaar uitgekeken zijn. Bouw het daarom relaxt op zonder elkaar ineens elke dag te zien.

3. Zorg ervoor dat het deze keer niet verwaterd

Natuurlijk kan het gebeuren dat een vriendschap verwaterd, maar nu jullie elkaar weer gevonden hebben is het wel zo fijn als dat niet nog een keer gebeurd toch?! Stop daarom allebei voldoende moeite in het onderhouden van deze vriendschap die toch wel echt meant to be is.