Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Krijg jij binnenkort een trouwe viervoeter? Zo bedenk je de leukste naam

Een naam bedenken voor je huisdier is waarschijnlijk net zo moeilijk als het bedenken van een naam voor je kind. Een trouwe viervoeter, kat of konijn leeft namelijk ook jarenlang bij jou in huis. Wel zo leuk als je dus een naam bedenkt wat het beestje echt karakter geeft. Maar hoe verzin je nou iets wat echt bij jouw viervoeter (oké oké of kanarie) past?

Dat is zo makkelijk nog niet.

Een naam bedenken voor je hond (of ander huisdier natuurlijk)

Gelukkig kan je op verschillende plekken genoeg inspiratie opdoen. Wedden dat je binnen enkele dagen dé naam hebt bedacht voor jouw nieuwe beste vriend?!

Kies een naam van je babynamenlijstje

Oké, bijna elke vrouw met een kinderwens heeft een babynamenlijstje. Of je nou al wel of geen partner hebt en zelfs als je er nog lang niet aan toe bent. Het is namelijk wel heel leuk om vast wat namen paraat te hebben. En omdat een huisdier net als een kind kan voelen, kan je natuurlijk ook daar een naam van uitzoeken. Hoe leuk.

Check het web

Want net zoals er tientallen (zo niet honderden) websites zijn om een naam voor een baby te bedenken, zijn deze er ook voor huisdieren. Speciaal voor katten, honden en noem maar op. Overigens kan je natuurlijk ook gewoon een website voor babynamen gebruiken.

Doe inspiratie op bij celebs

Celebrities delen natuurlijk alles over hun dieren op Instagram. Tijd om daar eens goed doorheen te scrollen want wie weet heeft een van jouw favoriete celebs wel een geweldige naam bedacht en kun jij deze lekker kopiëren.

Bedenk iets unieks

Zet je hersenen maar eens goed aan het werk om met een unieke naam te komen. Zo kan je je huisdier namelijk ook benoemen naar een celebrity, je favoriete vakantiebestemming in Italië (Florence bijvoorbeeld) of naar een knappe voetballer.