Redactie
Redactie Life 7 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Deze viral kleurentest op TikTok vertelt je alles over jouw persoonlijkheid

Geef maar eerlijk toe: ook jij bent dol op het invullen van testjes. It’s human nature om meer over onszelf te weten te willen komen. Daarom ben jij er als de kippen bij als je online een test kunt invullen. Of het nou gaat om te achterhalen welke partysnack jij bent of een persoonlijkheidstest die je echte inzichten over jezelf geeft. Er gaat nu een persoonlijkheidstest op basis van kleur viral op TikTok die een goede mix is van beiden.

TikTok-persoonlijkheidstest op basis van kleur

Bij deze test rolt er geen partysnack of Harry Potter-personage uit waar jij op lijkt, maar een kleur. Dan kun je je afvragen hoeveel dat nou over jezelf zegt, maar de resultaten worden massaal gedeeld op social media. Op basis van de kleur geeft de test namelijk ook een beschrijving van je persoonlijkheid.

De test is zo gepiept, want hij bestaat maar uit twaalf vragen waarbij je uit twee antwoorden kunt kiezen. Het is zo’n kort testje dat je je afvraagt hoe de uitslag kan kloppen, maar ja hoor: de kleur en de bijbehorende beschrijving zijn spot on.

Gebaseerd op MBTI

Wanneer je jouw kleur opslaat op je computer, geeft hij een afkorting weer, bijvoorbeeld ISFJ. Deze afkorting verklapt dat dit korte testje gebaseerd is op de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), één van de meest populaire persoonlijkheidstesten ter wereld.

Benieuwd geworden naar de persoonlijkheidstest gebaseerd op kleur? Je vindt de test hier. Let op: het is een Koreaanse website. De vertalingen naar het Engels zijn daarom niet helemaal perfect.

Welk type ben jij? Dit zijn de 8 persoonlijkheidstypen volgens psycholoog Carl Jung