Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 7 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wow – deze simpele hack lijkt dé truc voor prachtige glanzende lokken te zijn

Glanzend haar is hét teken van gezonde lokken en dat willen we natuurlijk allemaal. Je kunt in de weer gaan met haarmaskers en andere voedende cremes, maar met deze truc verruil je die droge haardos binnen no time voor glanzende lokken.

Het beste nieuws is dat je er geen toner, verf, olijfolie of andere gekke ingrediënten voor nodig hebt. Tell us more.

Dit is dé truc voor glanzend haar

Koud afdouchen! Na een warme douche zet je de koud waterkraan een stuk meer open om jouw haren die natuurlijke shine te geven. Zoals we bij Schwarzkopf kunnen lezen, zweren celebs zelfs bij deze methode voor gezond en glanzend haar. Deze gratis tip hadden we veel eerder willen weten.

Hoe werkt dat dan?

Het heeft alles te maken met jouw haarschubben. Als jouw haar in contact komt met water, reageren jouw haarschubben daarop. Is het water warm, dan openen de haarschubben zich. Het tegenovergestelde gebeurt als je onder een koude douche staat, want dat zorgt voor gesloten haarschubben.

Als je jouw haar wast met een voedende shampoo, dan wil je dat de haarschubben open staan. Zo kan de shampoo goed zijn werk doen en weet je zeker dat jouw haar niet weer binnen de kortste keren vet is.

Wil je weten: waarom je beter geen kokosolie meer kan gebruiken voor je haar

Uitspoelen met koud water

Na de grondige schoonmaakbeurt wil je de haarschubben weer sluiten, omdat gesloten haarschubben zorgen voor die geweldige glans waar je naar op zoek bent. Draai de temperatuur daarom flink naar beneden, en spoel je lokken uit onder de koudwaterkraan. Je kunt hier eventueel ook nog een cremespoeling toevoegen.

Vind je dat te heftig? Snappen we. Dan kan je er ook voor kiezen om na het douchen je haren nog in de wasbak met koud water uit te spoelen. Ook fris, maar zo zorg je er in elk geval voor dat jouw lichaam niet onder de koude straal hoeft te staan.

Het is misschien even doorbijten, die koude plons water op je hoofd, maar die glanzende lokken zijn het meer dan waard.

‘Expensive hair’ is dé haartrend van nu en zo ziet het eruit