Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 7 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hou ze mooi: 3 tips voor het verzorgen van een nieuwe tatoeage

Yes! De tattooshops zijn sinds deze week weer open. Eindelijk kunnen we weer met al onze creatieve ideeën bij iemand terecht en mooie (betekenisvolle) plaatjes laten tatoeëren. We hebben de pijn bijna gemist, geloof het of niet. Je wil natuurlijk na het zetten je tatoeage zo mooi mogelijk houden, hij moet namelijk wel je hele leven mee. Wij geven je 3 tips voor het verzorgen van je tattoos.

Hoe beter jij ervoor zorgt, hoe langer ze mooi blijven. Geef je tattoos wat liefde!

3x zo verzorg je je nieuwe tatoeage

Of je nu subtiele, kleintjes hebt of je hele arm/been vol: tatoeages zijn echte kunstwerkjes. Ze kosten je genoeg geld (en pijn), dus je wil het liefst dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Er zijn een aantal dingen die je beter kunt laten, en dingen die je juist wel moet doen om je tatoeages te onderhouden. Wij zetten 3 tips voor je op een rijtje.

1.Vermijd zon en smeer je tatoeages goed in

Als je tatoeage net gezet is, kun je hem beter helemaal uit de zon houden tot hij goed genezen is. De bovenste laag geneest vrij snel, maar het kan tot wel 3 maanden duren tot al je huidlagen genezen zijn na het zetten van een tatoeage.

Is je tattoo wel al genezen? Smeer hem dan het liefst in met factor 50 wanneer je de zon in gaat. Zon is de grootste vijand van je kunstwerkjes.

2. Schoonhouden en insmeren

Vooral bij verse tatoeages is het belangrijk om hem een aantal keer per dag te wassen met alcohol- en parfumvrije zeep en in te smeren met tatoeage crème of Bepanthen verzorgende crème. Laat je hierover altijd informeren door je tatoeëerder!

Ook als je tatoeage al genezen is, is het belangrijk de huid goed in te blijven smeren. Probeer hiervoor nog steeds alcohol- en parfumvrije crèmes te gebruiken (alcohol droogt namelijk je huid uit, en dat wil je niet). Er zijn speciale crèmes voor tatoeages, zoals de Elbow Grease van Lush, die ook nog eens superlekker ruikt!

3. Zit er zo min mogelijk aan!

Oké, we weten dat dit moeilijk is als je tatoeage aan het genezen is en het super erg jeukt, maar blijf er toch echt zo veel mogelijk vanaf. Dit geldt ook voor een genezen tattoo. Hoe meer wrijving er plaatsvindt op je huid, hoe meer de huidcellen zichzelf moeten vernieuwen en zo vervaagd de inkt sneller (denk maar aan vinger-tattoos).

Je hoeft jezelf natuurlijk niet te beperken in je dagelijkse leven, maar heel veel krabben, wrijven of andere schadelijke bewegingen zijn niet goed voor je huid en dus je tatoeage.

Lees ook: Handig: deze peel-off gelnagelak kun je makkelijk thuis aanbrengen én weer verwijderen