Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 1 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Tijd voor een vriendinnen-uitje? Zo maak je zelf de leukste kaarsen

POV: jij en je vriendinnen hebben zin in een leuk uitje. Er wordt een datumprikker in de groepsapp gegooid en het plannen kan beginnen. Maar wat is nou echt leuk om te doen? En het moet eigenlijk ook weer niet té duur zijn.. in deze barre tijden. We got you! Iedereen wordt blij van leuke woondecoratie en kaarsen zorgen voor dat leuke sfeertje om je huis gezellig te maken. Kortom: verzamel zo veel mogelijk kaarsen en ga ze pimpen!

Zelf kaarsen maken

Even eerlijk, alle meiden houden van kaarsen. De flikkerende lichtjes zorgen voor gezelligheid in huis en het staat ook nog eens leuk als decoratie. Hoewel de ‘basic’ dinerkaarsen, waxinelichtjes en geurkaarsen zorgen voor een gezellig sfeertje in huis, zijn de gekleurde, versierde en asymmetrische kaarsen een echte eyecatcher. Terwijl dit in de winkel best duur kan zijn, kun je het met deze drie DIY’s ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt zijn of course kaarsen, bloemetjes en kwastjes. Tip: haal er een lekker flesje cava bij en gooi het in de groepsapp als vriendinnen uitje!

Flower candles

Voor deze DIY, zul je eerst even de natuur in moeten duiken. Verzamel zo veel mogelijk kleine bloemetjes van verschillende kleuren, die jij later op je kaars gaat ‘plakken’. Dinerkaarsen of brede kaarsen van lichte kleur zijn het beste geschikt. Wanneer je de bloemetjes hebt verzameld, leg je ze tussen een opgevouwen A4’tje en ga je er met een stijltang of strijkijzer overheen. Op deze manier worden de bloemetjes plat en kan je ze makkelijk opplakken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een wit waxinelichtje aan te steken en pak er alvast wat kwasten bij. Het gesmolten kaarsvet van het waxinelichtje kun je als lijm gebruiken om de bloemetjes op je kaars te plakken.

@derya.tavas

Perfect thing to do in spring🕯️🌼

♬ put your records on – ☆

Kaarsen verven

Ook voor deze DIY is het handig om kaarsen van lichte kleur te gebruiken, zo zie je het design namelijk het beste. Daarnaast heb je verschillende gekleurde waxinelichtjes nodig om als ‘verf’ te gebruiken. Steek de waxinelichtjes aan, dip een kwastje erin en laat de ware schilder in jezelf naar boven komen. Ga voor een design met kersen, hartjes, regenboogjes, bloemetjes, stippen, smileys, noem maar op en wees creatief!

@daenaking

Girls night at home. 🫶🏼 #candlepainting #candle #candles #painting #girlsnight #fyp #foryoupage #foryou #fy

♬ original sound – 🩻🧿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Kaarsen vervormen

Wellicht dat je deze DIY al een keertje voorbij het zien komen. Zo’n één à twee jaar geleden ging dit namelijk helemaal viral op TikTok. Door dinerkaarsen in warm water te leggen kun je er een eigen draai aan geven. Door letterlijk te de draaien aan de kaars tover jij deze om tot een asymmetrisch ontwerp. Koop hiervoor leuke, gekleurde kaarsen en leg ze voor ongeveer vijftien minuutjes in warm (niet kokend!) water. Hierna zouden ze makkelijk te vervormen zijn en kun je er allerlei kronkels in maken. Tip: hou ze in het water terwijl je ze buigt, zo zijn ze minder breekbaar. Hierna even laten afkoelen in koud water en je DIY is alweer helemaal af.

@little_tasks

finally tried shaping candles and im obsessed🥺 #easydiy #twistedcandles #fyp

♬ Bach Concerto in a Minor for Violin – Classical Music

Dus welke DIY ga jij binnenkort met vriendinnen maken?

3 redenen waarom we allemaal vrolijker worden van een geurkaars in huis