Britta van Aggele
Britta van Aggele Relaties 12 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen gebruiken massaal de ‘Barbie test’ om te kijken of hun partner de ware is

Barbie is op dit moment een regelrechte hit. Niet alleen de film zelf, maar ook de marketing om de film heen is een groot succes. Zo groot zelfs dat vrouwen op dit moment massaal de ‘Barbie test’ gebruiken om te kijken of hun partner de ware is.

Is jouw vriend Kenough?

De ‘Barbie test’

Veel vrouwen zijn al naar de Barbie-film gegaan. Dat is overal op social media te zien, maar steeds meer vrouwen nemen niet hun vriendinnen, maar hun partner mee. Niet alleen omdat het leuk is, maar om iets te testen. De ‘Barbie test’ wordt op dit moment namelijk massaal door vrouwen gebruikt om te kijken of hun partner de ware is.

Wat de test precies inhoudt, is het volgende: vrouwen nemen hun partner mee naar de Barbie-film om te peilen hoe zij de feministische boodschap van de film ontvangen. Het resultaat? Veel vrouwen blijken blij verrast te zijn met hoe goed hun partner de boodschap opvangt.

@swagaliciousvr0

“ive always thought the world would be ran better if women were the ones in charge” – my bf #fyp #foryou #foryoupage #barbie #barbiemovie

♬ what was I made for BILLIE EILISH FROM BARBIE – Oᴜᴛsᴛᴀɴᴅɪɴɢ_ʟyrics

Dit is de complete (en mega inspirerende) monoloog van America Ferrera uit de film Barbie

Ervaringen

Nicole Hoefler, de bedenker van de ‘Barbie test’, schrijft het volgende op TikTok: “The best part of the Barbie movie is that my boyfriend proved to me more than ever that he’s the best.” De twee bespraken na het kijken van de film wat een meesterwerk de film was, maar bespraken ook de moeilijkheden waar vrouwen in het dagelijks leven mee worden geconfronteerd.

@nicolehoef

dont settle for less besties 🎀💕#barbie #barbiethemovie #barbiemovieshitdifferent #fyp #barbiemovie #boyfriendgoals

♬ Speed Drive (From Barbie The Album) – Charli XCX

Voor veel vrouwen is het bespreken van de thema’s van de film en het kijken naar de emotionele reactie van hun partner een manier om te testen of hun relatie op de lange termijn zou werken. Het bespreken van deze onderwerpen kan je namelijk helpen begrijpen hoe je partner naar vrouwen kijkt en of hij misschien een deel van het probleem is.

@lunarluv3r

#barbie #barbiemovie #relationship

♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture “Barbie”] – Billie Eilish