Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Heh? Wij vrouwen blijken mannen te keuren op basis van hun buik volgens onderzoekers

Is het zijn lekkere kontje, zijn kanonnen van armen of zijn lieve lach? Blijkbaar is er één gedeelte van zijn lichaam heel speciaal, want daar kijken wij vrouwen toch echt het allerliefste naar: Doktoren van Geneva University Hospitals vroegen mannen en vrouwen om te kijken naar 120 foto’s van mensen in zwemkleding. De deelnemers werd gevraagd de foto’s van het andere geslacht te beoordelen op seksuele aantrekkingskracht. Goh, best leuk om aan zo’n onderzoek deel te nemen, lekker mannen keuren.

Oké, terug naar het onderzoek. Ook benieuwd naar de uitkomsten? Het zal je vast niet verrassen dat mannen het langst keken naar het borstgedeelte van de vrouw. In mindere mate keken zij naar de buik en daaronder.

Bierbuikje of sixpack?

Maar wij vrouwen vinden een ander gedeelte van de man erg aantrekkelijk. Tijdens de keuring kijken we het langst naar zijn buik. Een eye-tracking technologie werd gebruikt om te zien waar wij vrouwen naar keken. Daaruit werd ook geconcludeerd dat beide sekses het langst keken naar het lichaam en niet naar het gezicht.

Mannen keken op hun beurt weer vaker naar het kruis van de vrouw, terwijl wij vrouwen daar minder aandacht aan besteden. Hm. Een van de onderzoekers legt uit: ‘Deze resultaten helpen bij nieuwe perspectieven bij het identificeren van de visuele eigenschappen die een rol spelen bij het seksuele verlangen. Vrouwen en mannen vinden het uiterlijk van het lichaam erg belangrijk.’

Een lekkere buik is erg aantrekkelijk

Voorgaand onderzoek heeft al aangetoond dat de buik van de man een zichtbare markering van het testosteron niveau is. Wanneer een man veel buikvet heeft, dan duidt dit vaak tot een lager niveau van dit hormoon. Daardoor wordt het geassocieerd met een lager seksueel verlangen.

Toch vinden wij vrouwen een klein buikje wel fantastisch. Weet je nog the dad bod? Zelfs Leo DiCaprio heeft er één. En daar zouden we echt wel een ontbijtje mee willen eten..

LEES OOK: 18 vrouwen reageren op de eerste gemene opmerking die iemand maakte over hun lichaam